Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviše odlikovanje

Francuski strip-crtač Tardi odbio primiti orden Legije časti

francuska zastava
Reuters/PIXSELL
03.01.2013.
u 08:21

Ne želim primiti ništa, niti iz ove vlade ni od bilo koje političke snage, rekao je Tardi

Jacques Tardi, jedan od najpoznatijih francuskih strip-crtača, odbio je primiti orden Legije časti. Oluku o odbijanju najvišeg francuskog civilnog odlikovanja, koje je uspostavio Napoleon 1802. godine, opravdao je svojom slobodom.

- Pošto sam žestoko vezan za svoju slobodu misli i kreativnost, ne želim primiti ništa ni od ove vlade niti od bilo koje političke snage. Stoga s najvećom odlučnošću odbijam ovu medalju - rekao je Tardi, dodajući kako je uvijek ismijavao institucije.

Tardi je najpoznatiji po stripovima s glavnom junakinjom Adèle Blanc-Sec, a po kojima je Luc Besson 2010. godine snimio film. Među njegovim radovima ističu se i oni o strahotama 1. i 2. svjetskog rata te adaptacijama priča Léa Maleta o detektivu Nestoru Burmi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije