Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socijalne reforme

Francuski parlament izglasao 'brak za sve' nakon mjeseci rasprava

Francuski predsjednik François Hollande
TASSO MARCELO
12.02.2013.
u 17:52

Ovim zakonom omogućit će se legalizacija istospolnih brakova te posvajanje djece homoseksualnim parovima

Francuska Narodna skupština odobrila je vladin kontroverzni prijedlog zakona "brak za sve" u završnom glasovanju nakon mjeseci žustrih rasprava.

Ovim zakonom omogućit će se legalizacija istospolnih brakova te posvajanje djece homoseksualnim parovima čime su izjednačeni svi pred zakonom. Ovaj zakon prvi je u nizu socijalnih reformi predsjednika Françoisa Hollandea, a bio je i jedno od izbornih obećanja.

Procedura sada nalaže da tekst zakona ide dalje na odobrenje u Senat, a vjeruje se da će tu stepenicu proći bez većih problema, navodi France 24.

Završno glasovanje uslijedilo je deset dana nakon što se prešla prva i najveća prepreka kada su pravnici sa 249 glasova za i 97 glasova protiv odlučili da se u zakonskom okviru redefinira brak kao zajednica dvoje ljudi, a ne kao zajednica muškarca i žene.

Konzervativna oporba na ovaj je prijedlog zakona iznijela više od pet tisuća amandmana i proceduralnih primjedbi.

>>Francuski parlament izglasao spornu mirovinsku reformu

Komentara 26

RE
@rea
21:51 12.02.2013.

Bravo, Francuzi !

YU
yututu
23:11 12.02.2013.

Čemu ograničavati brak na dva čovjeka ? Zašto ne bismo dopustili grupni brak iliti komunu više ljudi koji se vole. Ako mogu muslimani, mogli bi i drugi

OB
-obrisani-
18:56 12.02.2013.

Valentine Pozaiću, što kažeš na ovo? Je li i u Francuskoj na djelu fašizam? Treba li Francuskoj Oluja 2? Jesi li zatražio da se u Francuskoj napravi lustracija? Vlada li u Francuskoj "komunistički mentalitet"? Je li u Francuskoj na djelu "nenarodni režim"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije