Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREĆICE DIJELE BESPLATNO

Francuski gradić uvodi drakonsku kaznu: Vlasnicima pasa neće biti niti na kraj pameti da ostave izmet ljubimaca na ulici

Šibenik: Na travnatoj površini postavljen znak zabrane velike nužde za pse
Dusko Jaramaz/PIXSELL
02.05.2022.
u 11:44

Bergerac se nalazi samo dva sata vožnje od Bordeauxa i njegovi stanovnici žive uglavnom od turizma zbog čega gradske vlasti iznimnu pozornost posvećuju čistoći i i ugodnom okruženju.

Bergerac, turistički gradić na jugozapadu Francuske uveo je kaznu do 750 eura za vlasnike koji ne pokupe izmet svojih pasa na javnim mjestima.

"Osobe koje šeću svoje pse dužne su odmah, na bilo koji prikladan način pokupiti životinjski izmet" s ulica, parkova, vrtova i sličnih mjesta, u skladu s gradskom odredbom od 11. travnja.

Kazna u iznosu od 750 eura vjerojatno je najveća u Francuskoj, smatra gradski vijećnik zadužen za pitanja životinja, veterinar Loïc Dombreval

"Pseći izmet može biti prava pošast u gradovima, što na kraju rezultira stigmatizacijom pasa i posebno njihovih vlasnika", rekao je za AFP.

Iz gradske uprave Bergeraca u prilog uvođenju nove mjere kažu da smatraju kako "žele zajamčiti sigurnost i javno zdravlje". 

Gradske vlasti od vlasnika pasa zahtijevaju i da, kad krenu u šetnju sa svojim ljubimcima, sa sobom ponesu "najmanje dvije vrećice za prikupljanje" psećeg izmeta koje se dijele besplatno, jer je za one koji ih nemaju propisana kazna do 38 eura. 

Bergerac se nalazi samo dva sata vožnje od Bordeauxa i njegovi stanovnici žive uglavnom od turizma zbog čega gradske vlasti iznimnu pozornost posvećuju čistoći i i ugodnom okruženju. 

VIDEO Planinari spasili bespomoćno lane zapelo između stijena: 'Apsolutni vrhunac dana!'

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
Zagreb2711
01:11 20.05.2022.

Bilo bi dobro da se to uvede i za neke politicare za svoja dnrvna sranja

Avatar decani
decani
14:53 02.05.2022.

Eto business opportunity za prave konjusare i cistace pu poo 💩 💩 💩

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije