Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasna poruka

Francuska ne želi plaćati za populističku Europu

Jean-Yves Le Drian
Foto: Reuters/PIXSELL
30.08.2018.
u 00:15

Francuska "nije spremna plaćati" za europske zemlje koje ne poštuju "temeljna načela" Unije

Francuska "nije spremna plaćati" za europske zemlje koje ne poštuju "temeljna načela" Unije, upozorio je u srijedu francuski ministar vanjskih poslova, devet mjeseci prije europskih izbora.

"Nismo spremni plaćati za takvu Europu. Moramo to jasno reći", rekao je Jean-Yves Le Drian, smjerajući na Poljsku i na Mađarsku.

Francuski ministar vanjskih poslova govorio je pred francuskim veleposlanicima okupljenim u Parizu.

"Svaka zemlja članica može slobodno birati svoje čelnike, ali naše gledanje na EU kao na blok savezništava i vrijednosti nije spojiv s vladama koje ne poštuju njegova temeljna načela i nisu solidarne s drugima", rekao je.

"One zapravo imaju utilitaristički pristup Uniji, biraju samo ono što ih zanima, ponajprije raspodjela novca", dodao je ministar.

U vezi s prihvatom migranata, izrazio je želju da se s Njemačkom postigne okvirni dogovor prije summita u Salzburgu, u Austriji, u rujnu.

Napetost vlada između EU-a i Italije koji si međusobno predbacuju nedostatak solidarnosti u prihvatu migranata, što je kulminiralo prijetnjom Rima da više neće sudjelovati u financiranju EU-a.

"Želimo postići zajedničko francusko-njemačko stajalište prije susreta na vrhu u Salzburgu 20. rujna kako to pitanje ne bismo prepustili populistima, prodavačima magle, jer znamo da je francusko-njemačka veza pokretač Europe", rekao je Jean-Yves Le Drian.

Komentara 14

SV
stjepan v.
00:33 30.08.2018.

jos jedan Sorosov agent. uvesti afrikance I fundamentaliste u Evropu sve uz financiranje Sorosa.

I1
ing-12345
07:07 30.08.2018.

Strukturni fondovi su nadoknada ekonomski slabijim članicama EU za otvaranje granica i bescarinski uvoz iz bogatih članica EU. To nema nikakve veze sa politikom. Prestanak plaćanja znači propast EU.

DU
Deleted user
07:14 30.08.2018.

Opet Francusko zlo dominira i dijeli lekcije drugima, englesko masonska sotonska škola zla i nereda. Tko će nego zlo o pravdi i pravici, uvijek isti ovisno o temi Francuzi, Englezi, SAD, Talijani, Srbi....kao da su cijepljeni dominacijom nad drugima i smatraju to svojom dužnošću. Nadam se Poljska i Mađarska ne će popustiti Francuskim "sveznalicama".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije