Naslovnica Vijesti Svijet

Francuska ne želi plaćati za populističku Europu

Francuska "nije spremna plaćati" za europske zemlje koje ne poštuju "temeljna načela" Unije
30. kolovoza 2018. u 00:15 14 komentara 978 prikaza
Jean-Yves Le Drian
Foto: Reuters/PIXSELL

Francuska "nije spremna plaćati" za europske zemlje koje ne poštuju "temeljna načela" Unije, upozorio je u srijedu francuski ministar vanjskih poslova, devet mjeseci prije europskih izbora.

Sonja Čikotić Saborska zastupnica MOST-a 'Vlada opet sistemom 'najbržeg prsta' dijeli novce iz EU fondova'

"Nismo spremni plaćati za takvu Europu. Moramo to jasno reći", rekao je Jean-Yves Le Drian, smjerajući na Poljsku i na Mađarsku.

Francuski ministar vanjskih poslova govorio je pred francuskim veleposlanicima okupljenim u Parizu.

"Svaka zemlja članica može slobodno birati svoje čelnike, ali naše gledanje na EU kao na blok savezništava i vrijednosti nije spojiv s vladama koje ne poštuju njegova temeljna načela i nisu solidarne s drugima", rekao je.

Valdis Dombrovskis Ugroženo financiranje na burzama Projekt unije europskih burzi pred fijaskom – probili sve rokove

"One zapravo imaju utilitaristički pristup Uniji, biraju samo ono što ih zanima, ponajprije raspodjela novca", dodao je ministar.

U vezi s prihvatom migranata, izrazio je želju da se s Njemačkom postigne okvirni dogovor prije summita u Salzburgu, u Austriji, u rujnu.

Napetost vlada između EU-a i Italije koji si međusobno predbacuju nedostatak solidarnosti u prihvatu migranata, što je kulminiralo prijetnjom Rima da više neće sudjelovati u financiranju EU-a.

EU Sandra Veljković Dijete useljenika mora imati ista prava kao i druga djeca

"Želimo postići zajedničko francusko-njemačko stajalište prije susreta na vrhu u Salzburgu 20. rujna kako to pitanje ne bismo prepustili populistima, prodavačima magle, jer znamo da je francusko-njemačka veza pokretač Europe", rekao je Jean-Yves Le Drian.

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • hrvatski sokol:

    jos jedan Sorosov agent. uvesti afrikance I fundamentaliste u Evropu sve uz financiranje Sorosa.

  • ing-12345:

    Strukturni fondovi su nadoknada ekonomski slabijim članicama EU za otvaranje granica i bescarinski uvoz iz bogatih članica EU. To nema nikakve veze sa politikom. Prestanak plaćanja znači propast EU.

  • Deleted user:

    Opet Francusko zlo dominira i dijeli lekcije drugima, englesko masonska sotonska škola zla i nereda. Tko će nego zlo o pravdi i pravici, uvijek isti ovisno o temi Francuzi, Englezi, SAD, Talijani, Srbi....kao da su cijepljeni dominacijom nad drugima i ... prikaži još! smatraju to svojom dužnošću. Nadam se Poljska i Mađarska ne će popustiti Francuskim "sveznalicama".