Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Economist upozorava
Povratak na članak

'Francuska je tempirana bomba u srcu Europe'

Ugledni Economist je danas donio tekst s naslovom "Francuska je tempirana bomba u srcu Europe" u kojem objašnjavaju zašto bi ta država mogla postati najveća opasnost za zajedničku europsku valutu.

Komentari 28

UK
UKUSA
21:16 15.11.2012.

gadno

VL
RF
rfilipci
21:40 15.11.2012.

Naravno da se javljaju problemi jer oni koji imaju,tj bogati,a s druge strane su spremni uložiti hoče nažalost ne malo nego ekstra zaraditi,a s druge strane ako su socijalna prava radnika velika,a država funkcionira i tu politiku(socijalnu ili rigidno socijalnu kako se ovdje spominje)provodi dolazi do sukoba interesa.I to nog pravog ne onog sirovog balkanskog,tipa tata je direktor firme,a gle čuda prvi menađer sin.Lobiji,interesne skupine,interes krupnog kapitala itd, od toga i zapad boluje,a s druge strane to je u modernom i to isprofiliranom društvu, a ne onom u tranziciji veliki problem socijalni,ekonomski,sociološki itd.A to je sad problem i na nivou čitavih članica unije,a ne samo unutarnji problem pojedinih da ne kažem gotovo svih članica ,osim eventualno Njemačke.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
21:43 15.11.2012.

Naravno da će The Economist, britansko-američko vlasništvo i propagiranje interesa istih, pokapati Francusku i Euro. Zanimljivo da The Economist pjeva hvalospjeve posebno nesposobnoj vladi Davida Camerona, kojoj je dana i preditborna podrška, i mudro šuti o katastrofalnoj britanskoj ekonomiji ii slabosti funte. Baš me zanima što francuski i njemački analitičari misle o budućnosti Britanije i SAD.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
21:50 15.11.2012.

Inače, The Economist je na sav glas hvalio i podržavao Sarkozya. Citat od 26. 04. 2012 (slobodni prijevod) - "Za sve to, kada bismo imali pravo glasa 6 svibnja (izbori u Francuskoj), dali bismo ga gospodinu Sarkozyu - ne tolikoo zbog njegovih zasluga već da bismo spriječili dolazak gospodina Hollandea." Dragi Englezi, veliki prijatelji Hrvatske i Europe, jedino šteta što više nema britanskog carstva pa im je ego i jezičina daleko veća od stvarnog kapaciteta.

VL
UK
UKUSA
22:04 15.11.2012.

15.11.2012. u 21:43h Khuen-Héderváry je napisao/la: Baš me zanima što francuski i njemački analitičari misle o budućnosti Britanije i SAD. Americki analiticari kazu - Europska Unija nece raditi a ostali su kreteni, vjeruj mi.

VL
TE
Testera
22:17 15.11.2012.

@Kulen-Héderváry Ne znam šta je Economist loše napisao osim da su države EU u ogromnim problemima kao što svako na ovom svijetu zna. Economist je u pravu isto tako da Francusku ne čeka cvijeće i prosperitet, moraš zaista biti Kulen Hedervari da vjeruješ da će EU procvjetati i biti pokretač ekonomskih procesa. To je i budali danas jasno da je EU u banani, ne treba ti Economist a to što ti ne voliš Britance nema veze s ovim člankom. Najbolje je sačekati godinu dana pa ćemo zaista vidjeti u kakvim će se problemima naći Francuska kao i cijela euro zona. Trenutno sve zemlje koje imaju euro za valutu su u problemima jer zemlje problemi (PIGS) stvaraju probleme i relativno stabilnim državama.

VL
Avatar madcap
madcap
22:22 15.11.2012.

Glas onih koji su do sada živjeli kao bubreg u loju i nisu plaćali nikakve poreze pa ih je napokon rebnilo. Onome koji ode iz zemlje i odrekne se državljanstva samo da ne bi plaćao porez svojoj državi trebalo bi mu trajno zabraniti povratak. Pa nek' ide.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
22:25 15.11.2012.

Ne znam tko naručuje takve članke.EU tempirana bomba a kao u Hrvatskoj je super.Pa i u Grčkoj se bolje živi,jedina je razlika što se tamo bune ako im se smanji plaća. Imamo više siromašnih nego cijela Grčka zajedno s svojim imigrantima.

VL
ST
stefj
22:36 15.11.2012.

Tja, socijalisti su u Francuskoj dosta radikalni, nagazili su privredu i bogate, a to znači ubrzan odljev kapitala iz zemlje. Ko i kod nas, tamo se radi glasova stvorila ogromna količina parazita na proračunu, od socijalnih pomoći, državnih i javnih radnika, itd... Teško je rezati, jer se gube glasovi, no činjenica je da će na kraju odljev kapitala prouzročiti drastičan pad i vjerojatno sa sobom povući cijelu eurozonu. Neće to biti još slijedeće godine, jer se Francuska još može zaduživati, no uslijedit će to godinu, najkasnije dvije kasnije. Treba pričekati još malo, te početi eure (onaj tko ima) mjenjati u nešto drugo...

VL
Avatar flegmatik
flegmatik
22:51 15.11.2012.

15.11.2012. u 22:25h NJUŠKALO je napisao/la: "Ne znam tko naručuje takve članke. ..." Ne znam ni ja, ali citajuci komentare na Vecerenjaku, mozda imam blagu ideju. Dakle, ovakve clanke narucuju orjunasi, povampireni srbocetnici, kamenodobne partizancine, hercegovci, tatini sineki koji nene zele izgubiti svoje privilegije, nepismeni i needucirani koji nemaju sto u EU traziti, te jos poneki ustasa.

VL
UF
ufrm
23:03 15.11.2012.

Americki sistem je jedini odrziv jer je uvijek prvo pitanje tko sto placa i koliko. Ove socijalne igre u Evropi su domino efekt katastrofe.

VL
SN
snjezni
23:10 15.11.2012.

A sada svi u EU i dosta pljuvanja. Naša stara EU će se na kraju izvući iz ovoga gliba. To kaj će biti malo razbijenih glava nije ništa čudno. Jer to tak i treba biti.

VL
SN
snjezni
23:11 15.11.2012.

Francuzi su do sada živjeli kao bubreg u loju. Ali sve ima svoju cijenu pa tako i ogromni socijalni nameti. E sada je dosta toga. Ako netko želi imati neka radi. I tko pametan još želi u penziju kada je ljepše raditi i imati.

VL
PE
peugeot
23:13 15.11.2012.

Neka, blago meni, "Economist" stavi pod ekonomsku lupu najprije svoju Englesku! Mozda je bas Engleska (taj americki "Trojanski konj") metastazirano tkivo koje hitno treba odstraniti od EU. Dosta je svima u EU anglosaksonskog "pametovanja" i besplatnog "dijeljenja lekcija" na sve strane. Neka Englezi vec jednom prestanu da se prave Englezima! Neka udju u eurozonu pa neka onda pametuju, ili, blago meni,neka jednom zauvijek pokupe svoje prnje, narcisoidnost, egocentricnost i prepotenciju, a sve to bez ama ikakve realne vrijednosne podloge. Sto se tice Francuske predsjednik François Hollande nije omiljen kod bogatih jer ih je finansijski "rebnuo", ali se zato kod obicnog puka jos uvijek drzi. Dokle? Vidjecemo.

VL
OB
-obrisani-
23:36 15.11.2012.

15.11.2012. u 23:03h ufrm je napisao/la: Americki sistem je jedini odrziv jer je uvijek prvo pitanje tko sto placa i koliko. Ove socijalne igre u Evropi su domino efekt katastrofe. - Nije ovo forum za pričanje viceva.Američki sistem se održava na štampanju USD bez pokrića i na tomahawk raketama.

VL
BR
Brane
23:38 15.11.2012.

I 1912-13 komunizam (socijalna pravda) je postao popularan a onda je pojedine drzave i narode zavio u crno naredni 70 do 100 godina.Istorija se ponavlja samo sad su druge zemlje u igri SAD,Francuska,Spanija ,Italija i dr.To se izgleda nemoze izbjeci.Jao se nama !!!!!

VL
JA
jajan
23:43 15.11.2012.

Odavno je vrancuska tempirana bomba, još od prvih revolucija i pratećih masovnih zločina - okidač povlače socijalisti, ma gdje bili.....u grčkoj - pasok, u vrancuskoj holand, u rvackoj - crveni jednoPartijaši.....

VL
JA
jajan
23:45 15.11.2012.

Kako to da nitko još nije odgovarao za izazivanje krize ? Ishodište je bilo u americi, a tamo su mediji io stranke pod kontrolom istih onih koji su krizu izazvali, To je razlog...

VL
OB
-obrisani-
23:50 15.11.2012.

Francuskom vladaju zionisti,a ne Francuzi.Hollande,kao i Sarkozy,obična je cionistička marioneta u rukama Rothschilda i banlarske klike kriminalaca. Zadnji predsjednik Francuza je bio Chirac,koji je unatoč silnim pritiscima američkih,britanskih i izraelskih zionista,odbio uvući Francusku u agresiju na Irak.Ovaj na slici je ratni zločinac i ubojica,koji je kao njegov prethodnik Sarkozy u Libiji,kriv za razaranje Sirije i ubijanja sirijskih građana. Pišem to uoči zadnje većeri prije pravomoćne presude našim generalima, Gotovini i Markaču,kojima sude ( i nama preko njih) jer smo branili svoju zemlju.

VL
MR
Mr. Right
06:45 16.11.2012.

Socijalizam i socijalisticki lideri su problem sistem koji jednostavno ne funkcionira a ljudi se jos uvijek loze na njega .

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.