Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba s džihadistima

Francuska će poslati borbene avione za bombardiranje IS-a u Siriji

Borbeni avioni
Foto: Reuters/ PIXSELL
16.09.2015.
u 15:14

Francuska je dosad imala samo nadzorne letove, a francuski ministar Le Drian je rekao da će se to uskoro promijeniti

Francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian izjavio je u srijedu da će Francuska u nadolazećim tjednima poslati borbene avione za bombardiranje meta u Siriji.

Francuska je dosad imala samo nadzorne letove, a Le Drian je rekao da će se to uskoro promijeniti. – Čim utvrdimo mete, odradit ćemo napade – izjavio je, javlja DW.

Le Drian je ovog tjedna u parlamentu rekao da je džihadistička grupa Islamska država značajno napredovala u Siriji, posebno u sjevernoj regiji. Francuske zračne snage sudjeluju u bombardiranju Iraka zajedno s koalicijom koju predvodi SAD, no do sada nije bila prisutna u Siriji zbog zabrinutosti da ne ojačaju režim predsjednika Bashara al-Assada.

Francuski predsjednik Francois Hollande objasnio je ovu promjenu politike te je rekao da je potrebna daljnja akcija kako bi se zaustavilo nasilje zbog kojeg Sirijci bježe iz zemlje. U zračnim napadima na Islamsku državu u Siriji sudjeluju SAD, Kanada, Turska i zemlje Zaljeva. U srijedu im se priključila i Australija s prvim izvedenim napadom.

>> 'Islamska država proizvodi i upotrebljava kemijsko oružje u Siriji i Iraku'

>> Islamska država otela Norvežanina i Kineza, traže otkupninu za njihovo puštanje

Komentara 11

Avatar germanikus
germanikus
15:42 16.09.2015.

Čim utvrdimo mete!!!!!!!!.......hihihihihihih..koji retardosi..trebaju nakon godina terora utvrditi mete!Koji bolesnici vladaju svijetom!

Avatar superhik74
superhik74
17:58 16.09.2015.

Jesu li trazili dozvolu Sirijske vlade da koriste njihov zracni prostor?

KN
knezevic3d
17:01 16.09.2015.

daj bogati smaknite taj isil da se ljudi vrate kucama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije