Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA auto

Fra Šime pokušao odvesti Passat, fratri ga spriječili

šimac
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
02.01.2015.
u 22:10

Stav pravnika: Nema osnove da vozi auto koji je sam dovezao i ostavio u samostanu

Fra Šime Nimac pokušao je u petak odvesti svoj Passat, koji je kupio nakon što je prodao crkveno zemljište u Baškoj Vodi, a koji je godinu dana i dva mjeseca parkiran u krugu samostana Gospe od Zdravlja u središtu Splita.

Na samostanska vrata pokucao je u društvu svog prijatelja Ante Čovića koji je nekoliko dana ranije, u utorak 30. prosinca, došao po vozilo, ali je, jednako kao i danas, otišao praznih ruku. Unatoč fra Šiminu uvjerenju da smije odvesti vozilo, službenici policije, koje je on pozvao, ocijenili su da Passat mora ostati na crkvenom parkiralištu.

Nela Pedišić, fra Šimina odvjetnica, čudi se zbog komplikacija koje su nastale tvrdeći da se zabrana odnosi na otuđenje, a ne na raspolaganje autom.

– Fra Šime ga ima pravo voziti i koristiti, ali policija se poziva na ovrhu Županijskog suda u Splitu. To je jednostavno nemoguće jer taj sud o imovinsko-pravnom zahtjevu nije ni odlučivao. Ne znam kakva bi to ovrha bila, moram vidjeti – rekla nam je Pedišić.

– Fra Šime ne može koristiti Passat! Nema valjane pravne osnove da vozi vozilo koje je sam dovezao, parkirao i ostavio u samostanu Gospe od Zdravlja – tvrdi Željko Ćapin, pravni zastupnik Franjevačke provincije u Splitu, koja je pravomoćno dobila imovinsku presudu na sudu u Benkovcu po kojoj fra Šime Crkvi mora vratiti 9,8 milijuna kuna.

– Notorna je laž da auto vozi provincijal ili bilo tko iz Provincije. Nitko ga ne vozi, na njemu je pet centimetara prašine. Odjavljen je 4. kolovoza 2014. i vraćene su registarske oznake – dodao je Ćapin.

Komentara 62

AU
autoritet
22:17 02.01.2015.

Lopov ostaje lopov! Zašto ne pusti fratre napokon na miru?

LA
laflamesapo
22:27 02.01.2015.

E moj fra sime tako se ne ruga bogui Isusu...svakome po zaslugama...

DI
dinamojavolim1
22:29 02.01.2015.

sta nije on dobio nesta zatvora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije