Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigli u vojnom vozilu

FOTO/VIDEO Bomba pred zgradom ministarstva u Ankari: Jedan napdač odmah poginuo, drugi ubijen

Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.10.2023.
u 10:55

U napadu su lakše ranjena dva policijska službenika

Turski ministar unutarnjih poslova rekao je u nedjelju da su dva "terorista" izvela bombaški napad pred zgradom ministarstva u Ankari, jedan napadač je poginuo, a drugi je "neutraliziran".

Turski mediji ranije su javili o eksploziji blizu parlamena i zgrada ministarstava. Toje bio "terorističk napad", objavio je ministar Ali Yerlikaya. 

"Dva terorista u vojnom vozilu pojavila su se ok 9.30 pred ulazom u Opću upravu sigurnosti našeg ministarstva unutarnjih poslova te izveli napad", rekao je Yerlikaya. Dva policajca lakše su ranjena, dodao je ministar.

Reporterka Al Jazeere Sinem Koseoglu navodi da je prerano reći tko je iza napada na Ankaru, no u nedavnoj prošlosti slične su napade provodile ljevičarske grupe. Dodaje da sigurnosne snage u posljednje vrijeme provode "anti-ISIL operacije" i zatvaraju članove ISIL-a za koje navode da su pripremali napade.

Turski mediji javljaju da stručnjaci pregledavaju i uništavaju "sumnjive pakete i torbe" oko područja na kojemu se dogodio napad. Zbog kontroliranih detonacija čule su se najmanje dvije eksplozije.

VIDEO Teroristički napad u Turskoj

Trenutak eksplozije pogledajte OVDJE

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije