Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENING PILOTA

FOTO Rafale sa šahovnicom poletio u francuskoj zračnoj bazi

FRA, Alexis Pinturault bei einem Missionsflug an Bord einer Rafale
Foto: EXPA/ Pressesports/ MERCIER VINCENT
15.09.2023.
u 17:58

Prema rasporedu, osam zrakoplova stiže do kraja ove godine, a preostala četiri rano 2025. godine

Jedan od zrakoplova Rafale koji bi trebali stići u Hrvatsku u sljedećih godinu dana snimljen je u zračnoj bazi Saint-Dizier u Francuskoj. Rafale B sa šahovnicom na repu sudjelovao je u treningu 14. rujna.

Zagreb je 2021. potpisao ugovor za kupnju 12 Rafalea iz francuskih zaliha kako bi zamijenio sovjetske MiG-21 zrakoplove. U Hrvatsku će stići 10 modela C s jednim sjedalom te dva modela B kakvi su snimljeni u Saint-Dizieru, navodi FlightGlobal.

Prvi odred od 12 hrvatskih pilota započeo je trening za upravljanje Rafaleima u Saint-Dizieru ranije ove godine. Francuska će omogućiti instrukcije za 80-ak pilota kroz period od otprilike 18 mjeseci. Prema rasporedu, osam zrakoplova stiže do kraja ove godine, a preostala četiri rano 2025. godine. 

Modeli Rafalea koje Francuska šalje već su rabljeni te su stari 14 godina, no svaki može odraditi još oko 3800 sati leta.

VIDEO Vježba vojnih zrakoplova Rafalea iznad Zagreba

Ključne riječi

Komentara 88

BL
Bljakonja
18:22 15.09.2023.

Ovdje dijelite opomene i kartone za "prekršaje"... Pa nek' i autor dobije karton za vrijeđanje HR grba. Otkud mu pravo da grb naziva "šahovnicom"???

NO
Nostromo
18:45 15.09.2023.

Gdje su sada državne institucije, da kazne autora teksta, zbog omalovažavanja grba republike hrvatske.

JE
jerko528
18:41 15.09.2023.

Od 2000. god kad je SDP došao na vlast i prekinuo već gotovo finalizirane pregovore s Iraelcima o modernizaciji zrakoplova, a Jozo Radoš skrušeno izjavio da RH nema cca 100 mil. dolara za taj posao, niti jedna vlada do ove nije uspjela napraviti baš ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije