Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jesen nije ni počela

FOTO Pogledajte snježni pokrivač: Na Zavižanu temperatura pala na 0, počeo padati snijeg

Foto: DHMZ
17.09.2022.
u 14:04

Iznad naših krajeva miješa se hladni zrak sa sjevera i topli vlažni zrak sa Sredozemnog mora, što pogoduje nestabilnostima i stvaranju obilnih oborina.

Iako smo još prošli tjedan nosili kratke rukave, promjena vremena stigla je brzo i naglo i osim štete koju je ostavila i ostavljla za sobom donijela nam je i prve zimske prizore ove jeseni koja kalendarski još nije niti počela. Kamere Državnog hidrometeorološkog zavoda zabilježile su stvaranje snježnog pokrivača na velebitskom Zavižanu.

Donijela ga je hladna fronta i na tom planinskom vrhu spustila temperaturu na točno 0.0 stupnjeva čime je ovaj planinski vrh na nadmorskoj visini od oko 1500 metara trenutno najhladnije mjesto u zemlji. Druga po redu je Puntijarka, odnosno mjerna postaja na Medvednici na kojoj je trenutno samo 4.7 stupnjeva.

Foto: DHMZ


Iznad naših krajeva miješa se hladni zrak sa sjevera i topli vlažni zrak sa Sredozemnog mora, što pogoduje nestabilnostima i stvaranju obilnih oborina.

Sutra nas zato očekuje djelomice, na većem dijelu Jadrana i pretežno sunčano. Mjestimice je u unutrašnjosti moguće vrlo malo kiše, u noći još na krajnjem istoku, popodne u gorju, a navečer na sjeveru. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti može biti magle. Najniža jutarnja temperatura između 4 i 9, u gorju mjestimice malo niža, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura u većini područja između 18 i 23 °C.

>> VIDEO: Zbog visokog vodostaja rijeke Kupe u mjestu Koritinja u tijeku je postavljanje sustava obrane od poplava

Komentara 3

TW
twisteer
17:46 17.09.2022.

..jesen nije ni počela a na Zavižanu pada snijeg...:)))...zlato moje, da si bio barem jednom na Zavižanu ...

LE
LeonardoGoldman
00:09 18.09.2022.

Sreca pa je globalno zatopljenje. Nemamo brige oko grijanja jer ce biti nadprosjecno, odnosno ekstremno toplo ove zime.

RE
rerun
20:17 17.09.2022.

Pa kako to zar nije globalno zatopljenje u tijeku i pomor svih ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije