Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

FOTO Pogledajte koje poslovne prostore država daje u zakup

U prošloj i u ovoj godini dosada je objavljeno 10 natječaja te su tržištu ponuđena 184 poslovna prostora u zakup.
31. kolovoza 2019. u 10:45 1 komentara 1125 prikaza
U zakup se nudi 20 prostora u vlasništvu države
Foto: Nekretnine.hr
Pogledajte galeriju 1/90

Natječaj za zakup 20 poslovnih prostora u vlasništvu države u više hrvatskih gradova, objavljen je u subotu, rok za ponude istječe u podne, 18. rujna, priopćile su Državne nekretnine d. o. o. 

vodice, more, nekretnine NAJBRŽE RASTUĆI Građevinac i trgovci ribom najviše uzletjeli, nekretinski sektor ponovno u fokusu

 Prostori se nalaze u Zagrebu (njih 13), Rijeci, Osijeku, Karlovcu, Požegi, Splitu i Vinkovcima.

Tri su prostora smještena u nultoj zoni zakupa u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića te u Ilici i Radićevoj.  U Zagrebu se u zakup daje ukupno 13 poslovnih prostora smještenih od nulte do treće zone, a najviše ih se nalazi u drugoj zoni. U Osijeku, Vinkovcima i Požegi, u zakup se daju ulični poslovni prostori za koje se početna mjesečna zakupnina kreće od 1 200 do 12 000 kuna.

Poslovni prostor u Rijeci površine 140 metara četvornih najveći je na natječaju i nalazi se u blizini riječkog Korza, a početna mu mjesečna zakupnina iznosi 82 kune po metru četvornom.  Drugi po veličini je prostor u Karlovcu, površine je 116 metara četvornih s početnom zakupninom od 33 kune po metru četvornom. Početni iznosi mjesečnih zakupnina za poslovne prostore u centru Splita su 145 kuna po metru četvornom za lokaciju Sinjska 7, odnosno 100 kuna po metru četvornom za lokaciju Table 2.

U zakup se nudi 20 prostora u vlasništvu države
1 / 90
U zakup se nudi 20 prostora u vlasništvu države

Prostori se mogu pogledati od 9. do 12 rujna 

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe i fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Ugovor o zakupu sklapa se na deset godina. Prostori se daju u zakup u „viđenom stanju“ pa je za sve zainteresirane organiziran njihov pregled od 9. do 12. rujna 2019. prema rasporedu koji se nalazi unutar teksta Javnog poziva za zakup poslovnih prostora 5/19.

Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb. Rok za dostavu je 18. rujna u 12 sati, javno otvaranje ponuda je istoga dana u 13 sati u prostorijama Ministarstva državne imovine, ulica Ivana Dežmana 10, Zagreb.

Dubravko Ranilović Dubravko Ranilović 'Prodaje se tek svaka šesta oglašena nekretnina, a stranci ih kupe 5-6 tisuća godišnje'

Prošle i ove godine ponuđena 184 prostora 

U prošloj i u ovoj godini dosada je objavljeno 10 natječaja te su tržištu ponuđena 184 poslovna prostora u zakup i obrađeno je više od 600 pristiglih ponuda. Iznosi zakupnina postignuti po natječajima ovise o lokaciji i atraktivnosti prostora, tako je npr. za lokaciju u Zagrebu Varšavska 4, postignut iznos od 518 kuna po metru četvornom, dok je početni bio 108 kuna ili u Ulici Sv. Duh 67 od početnih 31,41 kuna do postignutih 144,53 kune po metru četvornom. 

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • Drmiha:

    Ako već objavljuju ovak javno slike, onda bi bilo pristojno da se maknu table sa koji se lako može vidjeti tko je ili što je do sada poslovao ili poslovalo u istim. Jer ako netko ne može produžiti ugovor pa ... prikaži još! zatvara obrt očito da je većini neugodno što se javno objavljuje da se radnja zatvara. Mada se možda sele samo na drugu lokaciju, ipak ostavlja nekakav dojam kao da je propao biznis.