Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISUSTVOVAO MINISTAR BANOŽIĆ

FOTO MORH testirao hrvatske dronove kamikaze na starim sovjetskim tenkovima T 55

Foto: MORH
1/2
14.03.2023.
u 16:18

Banožić je u izjavi potvrdio kako HV nastavlja s opremanjem najmodernijim tehnologijama, što se očito odnosi i na dronove kamikaze. On nije, međutim, želio još otkriti i ime hrvatskog proizvođača dronova kamikaza

MORH je objavio da su u utorak na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj sa suradnicima nazočili testiranju besposadnih zrakoplovnih sustava. Radi se o nekoliko tipova modernih dronova kamikaza, uz informaciju da su to besposadni zrakoplovni sustavi hrvatskog proizvođača.

Banožić je u izjavi potvrdio kako HV nastavlja s opremanjem najmodernijim tehnologijama, što se očito odnosi i na dronove kamikaze. On nije, međutim, želio još otkriti i ime hrvatskog proizvođača dronova kamikaza.

''Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u stjecanju prednosti na bojišnici. Hrvatsku vojsku nastavljamo opremati najmodernijim tehnologijama i razvijati njezine sposobnosti'', poručio je ministar obrane Mario Banožić. Koliko se vidi na fotografijama MORH-a, riječ je o kvadrokopteru, a dronovi su isprobani na tenku T 55 sovjetske proizvodnje kojeg HV već dugo ne koristi, nego su rashodovani.

Foto: MORH

Da se HV ozbiljno sprema za nabavku i besposadnih borbenih sustava potvrđuje da je prilikom nedavne posjete Turskoj Banožić posjetio i turskog proizvođača Bayar Technologies, inače proizvođača u svijetu opjevanog Bayraktara TB2. Tom prigodom hrvatskoj delegaciji je prezentiran i znatno jači Bayraktar AKINCI. Istom prigodom Banožić je posjetio još jednog velikog turskog proizvođača oružja tvrtku ASELSAN, čiji se pramčani top od 30 mm na daljinsko upravljanje nalazi na obalnom ophodnom brodu Omiš.

>> VIDEO Udarac za novčanik: Stiže čak dvostruko skuplja cijena participacije za jednu skupinu građana


 

Komentara 25

KR
Krotila
16:53 14.03.2023.

Imali smo ih među prvima U domovinskom ratu. Kad pobunjeni Srbi nisu ni znali što leti iznad njihovih glava na mimohodu U Slunju.

CR
Croatiadobola
05:43 15.03.2023.

Odlično.....mali problem je možda što na vratima 3.sv.rata imamo 15000 vojnika profesionalaca nešto ročnika, hgss i Truth sa 10 ljudi iz civilne zaštite. Pričuva nije ni uvježbana ni opremljena, nemamo oblik naoružane narodne zaštite, neučinkovitu civilnu zaštitu a postupci u slučaju rata u našim školama, mjestima i gradovima svodi se na idite pod stol.

DU
Deleted user
21:58 14.03.2023.

Valjda nisu kao oni MORH-ovi od King ict Krstičevića koji godinama nisu poletjeli, samo padali.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije