Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMITE KIŠOBRANE

Skoro cijela Hrvatska pod žutim meteoalarmom: Poznato što nas čeka idućih dana

Grmljavina praćena kišom zahvatila područje Rijeke
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, hina
05.06.2023.
u 07:38

Cijela je Hrvatska, osim južne Dalmacije, iduća dva dana pod žutim upozorenjem meteoalarma zbog grmljavinskog nevremena koje se očekuje

Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, lokalno izraženijim, već od jutra na Jadranu i uz njega, a zatim i drugdje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

U istočnim krajevima kiša i pljuskovi očekuju se u drugom dijelu dana kada će sunčana razdoblja biti češća na Jadranu. Vjetar slab, na istoku do umjeren istočni, na Jadranu jugoistočni.

Foto: DHMZ

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža. Cijela Hrvatska, osim južne Dalmacije, iduća dva dana pod žutim je upozorenjem meteoalarma zbog grmljavinskog nevremena koje se očekuje. Za gotovo cijelu Hrvatsku DHMZ najavljuje vjerojatnost nevremena popraćenog grmljavinom u rasponu od 50 do 70 posto, dok za jug Dalmacije nisu izdana nikakva upozorenja.

VEZANI ČLANCI:

Isto se očekuje i u utorak, no vjerojatnost za grmljavinu na području karlovačke i zagrebačke regije povećat će se na 60 do 80 posto. ''Očekuju se lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, a moguća je i tuča te prolazno pojačan vjetar'', stoji u upozorenju.  Meteorologinja DHMZ-a Petra Mikuš Jurković za HTV je najavila i što nas očekuje tijekom ovog tjedna

– Iako je s početkom lipnja klimatološki počelo ljeto i u novome tjednu vrijeme će biti proljetno promjenjivo. Na početku oblačnije i svježije, na Jadranu uz jugo, a zatim će sunčanih sati biti više. No, kiše će biti svakodnevno barem ponegdje, pri čemu i dalje lokalno i u obliku izraženijih pljuskova i grmljavine, osobito u popodnevnim satima – prognozirala je Mikuš Jurković.

– I idućih dana na Jadranu promjenjive vremenske prilike – izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a mjestimice će i dalje biti pljuskova i grmljavine, ponajviše na jugu zemlje te u Istri. Dnevna će temperatura malo porasti, a jugo će zamijeniti povremeni sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Stabilizacije nema ni u unutrašnjosti iako će biti duljih sunčanih razdoblja. No i dalje imajte pri ruci kišobrane jer će oborine biti svakodnevne, a osobito u popodnevnim satima moguće i jače izražene uz grmljavine – najavila je.

>> VIDEO Nevrijeme u Slavonskom Brodu

 

Komentara 1

LE
LeonardoGoldman
23:17 05.06.2023.

Kako sam shvatio Bozinovica, za sve vremenske neprilike je krivo globalno zatopljenje…kada kisa pada krivo je zatopljenje, kada ne pada isto, kada je toplo opet je krivo, kada je hladno to je opet zatopljenje, kada se tope ledenjaci i kada se stvaraju za sve je krivo zatopljenje i nesretni covijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije