Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD GRANICE S MAĐARSKOM

FOTO/VIDEO Drava prodrla u Šodericu: Bujica urušila dio kuće, uništena i šetnica

Jezero Šoderica uslijed poplave potpuno je uništeno
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/26
07.08.2023.
u 16:56

Vodostaj Drave je do 16 sati izmjeren na 614 centimetara na mjernoj stanici Botovo, nedaleko od samog jezera, zbog čega su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave

Uslijed jakih kiša koje su uzrokovale dramatičan rast vodostaja rijeka na sjeveru i u središnjoj Hrvatskoj, problemi su se pojavili i u Podravini, kod jezera Šoderica u Koprivničko-križevačkoj županiji, nedaleko od granice s Mađarskom.

Naime, vodostaj Drave je do 16 sati izmjeren na 614 centimetara na mjernoj stanici Botovo, nedaleko od samog jezera, zbog čega su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave. Radi se o rekordu koji je srušen nakon devet godina kada je ista mjerna stanica pokazala dubinu vode od 577 centimetara. 

Fotografije s mjesta kod jezera pokazuju razmjere štete koju je voda napravila. Voda iz rijeke Drave prodrla je u samu Šodericu te je u potpunosti uništila, a razvaljena je obala te je poplavljen i obližnji kamp te šetnica. Glas Podravine javlja kako je poplavljen i ostatak područja kod pruge te ugostiteljski objekt Ribički dom.

Voda inače zasad nije poplavila kuće, ali je nekoliko dvorišta u Dravskoj ulici u Drnju, javlja HRT. Osim toga, zasad nema evakuiranih obitelji, već je nekoliko mještana iz romskog naselja na vlastiti zahtjev smješteno u obližnju školu. Stanje je otprilike isto kao što je bilo i jutros, no popuste li nasipi oko Drave, ugroženo je oko tisuću kuća.

 
Jezero Šoderica uslijed poplave potpuno je uništeno
1/26

Osim toga, poplava je zahvatila i jednu kuću koja se nalazi u blizini. Dio kuće odronio se pod pritiskom vode, a u dvorištu se odronio dio zemlje kako bi se napravio ''put'' vodi. Kako se doznaje, zasad ne postoji načina da bi se voda zaustavila. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije