Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI PRIOPĆENJE

Forum mladih SDP-a stao uz studente: 'Najoštrije osuđujemo odluku Senata Sveučilišta o raspuštanju Studentskog zbora FFZG-a'

filozofski fakultet
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
21.09.2016.
u 11:44

Navode kako je studentima uskraćeno pravo da sudjeluju u procesu odlučivanja na sjednicama Fakultetskog vijeća.

Forum mladih SDP-a priopćenjem je podržao inicijativu studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U priopćenju "najoštrije osuđuju" odluku Senata Sveučilišta o raspuštanju Studentskog zbora FFZG-a po naputku MZOS-a, na inicijativu dekana Previšića.

Navode kako je studentima uskraćeno pravo da sudjeluju u procesu odlučivanja na sjednicama Fakultetskog vijeća

Drage studentice i studenti, profesorice i profesori, drage znanstvene novakinje i novaci te svi ostali zaposlenici FFZG-a, ovim putem primite punu podršku Foruma mladih Socijaldemokratske partije Hrvatske u vašoj borbi za slobodu govora, autonomiju i demokraciju na svom fakultetu.

Smjenom Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dekan prof. Vlatko Previšić i rektor prof. Damir Boras isključuju najbitniji faktor iz procesa odlučivanja na Filozofskom fakultetu – samu bazu fakulteta, a to su studentice i studenti.

Najoštrije osuđujemo odluku Senata Sveučilišta o raspuštanju Studentskog zbora FFZG-a po naputku MZOS-a, na inicijativu dekana Previšića. Samim time je studenticama i studentima FFZG-a uskraćeno pravo da sudjeluju u procesu odlučivanja na sjednicama Fakultetskog vijeća putem svojih predstavnica i predstavnika i to upravo sada kada je na dnevni red trebala doći točka o ostavci dekana. Slučajnost? Nipošto.

Za još veću osudu je činjenica da se na Vašem fakultetu guši sloboda izražavanja, koja je zajamčena svakoj građanki i građaninu Ustavom ove zemlje, putem angažiranja zaštitara koji bi trebali uklanjati sve materijale koji se dekanu ne sviđaju. Ti se zaštitari plaćaju (s minimalnom plaćom i u vrlo nezahvalnim radnim uvjetima i zbog toga što ste se solidarizirali čak i s njima govori o visini vaše svijesti) novcem poreznih obveznika/ca i vaših roditelja, dok se za plaće znanstvenih novakinja i novaka nema. K tome, uskraćeno vam je i pravo koristiti fakultetske prostorije namijenjene vama za djelovanje i aktivnosti vaših studentskih udruga. Ukratko u dekanovom pismu piše, ovdje (na svome fakultetu) nemate što više raditi.

Kolegice i kolege, ovi očajnički potezi pojedinaca koji stavljaju svoj vlastiti interes ispred interesa Fakulteta, pa i društva, dokaz su da ste na pravome putu, da branite istinske vrijednosti koje su, nažalost, često kompromitirane u današnje vrijeme. Mi, članice i članovi Foruma mladih Socijaldemokratske partije Hrvatske, od kojih su mnogi i studentice i studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prepoznajemo i podupiremo vrijednosti koje nastojite obraniti, a to su demokracija, sloboda govora i pravo na odlučivanje i zastupanje. Uz vas smo.

No pasarán! ", stoji u priopćenju.

>> Sukob dekana i studenata Filozofskog fakulteta: 'Doveo je zaštitare s namjerom da izazove fizički sukob'

>> Na Filozofskom i dalje zaštitari. Dekan: Prekinite neutemeljene i jalove sukobe

Komentara 3

AI
AirMax2
12:41 21.09.2016.

Filozofski...tradicionalno leglo komunista i marksista. Mladi pseudoljevičari se bore protiv klerikalizacije i ugovora sa KBF-om. Ajde imao bi barem trunke poštovanja prema vama kada bi otvoreno priznali da vama ne smetaju sporni ugovori, vama smeta Crkva općenito. Za Crkvu i vjernike nema tolerancije...jedna osvajačica brončane medalje na Olimpijadi to može posvjedočiti... Molim moderatora da mi ne briše komentar u kojem nikoga ne vrijeđam samo zato jer se on ne slaže sa mojim komentarom. U znak dobre volje sam i promijenio neke izraze iz prethodno obrisanog komentara ( koji isto nisu bili pretjerano uvredljivi ), nadam se da će i on imati isto razumijevanje za moju slobodu govora.

GU
gustirna
15:07 21.09.2016.

Pa udba sa iblera i njihov financijer ,kada ne vladaju,soros su sve ovo organizirati....treba cim prije rasturiti brloge jugoslovena,udbasa,kosovaca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije