Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prijetnja smrću dekanu Filozofskog: Poslali su i fotomontažu ISIL-ovca s nožem u ruci pred egzekuciju

"Studenti, radnici, umirovljenici i nezaposleni! Ujedinimo se u solidarnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma na Sveučilištu i Filozofskom fakultetu", stoji između ostaloga u poruci
20. rujna 2016. u 16:10 30 komentara 2665 prikaza
vlatko previšić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić danas je izvijestio da je podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv nepoznatog počinitelja nakon što je s jedne od piratskih internetskih adresa na njegovu adresu elektronske pošte došla poruka koju smatraju izravnom prijetnjom smrću.

"S jedne od piratskih internetskih adresa, s kojih se već dulje vrijeme sustavno destabilizira i ometa normalno funkcioniranje Filozofskog fakulteta, konačno je stiglo i ono najgore, što se s obzirom na medijski stvorenu atmosferu linča moglo i očekivati – izravna prijetnja smrću", naveo je Previšić.

Uz poruku poslana i fotomontaža na kojoj je džihadist s nožem

U priopćenju prenosi i cijeli sadržaj pisma u kojem stoji:

"Studenti, radnici, umirovljenici i nezaposleni! Ujedinimo se u solidarnoj borbi protiv korupcije i klijentelizma na Sveučilištu i Filozofskom fakultetu. Zaustaviti ćemo zatiranje demokracije sloboda i sekularnosti. Borba je počela direktnom akcijom, a nastavlja se na Plenumu. Svi na Plenum, OBA ĆE PASTI! JEDAN SVIJET, JEDNA BORBA!!!!"

Navodi i da je u privitku tekstualne poruke poslana i "slikovna poruka u obliku fotomontaže na kojoj maskirani pripadnik terorističke skupine ISIL s nožem u ruci, u trenutku pred egzekuciju, pozira nad glavama dekana Filozofskog fakulteta i rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa".

> > Na Filozofskom i dalje zaštitari. Dekan: Prekinite neutemeljene i jalove sukobe

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Deleted user:

    Udba ponovo oštri sjekire a tobože budući filozofi a zapravo partijski našteleni studenti da odrade posao za partiju i sutra sa partijskim diplomama uništavaju hrvatsku

  • stefj:

    He, he, to Radnička fronta i njeni sljedbenici koncentrirani na tom fakultetu pokazuju što rade s neistomišljenicima...

  • Deleted user:

    Odvojiti odsjeke za filozofiju i sociologiju u poseban faks, kao jednopredmetne studije. Pa neka rade plenume vječno. Ne vidim što rade odsjeci za jezike s ovima.