Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nas čeka?

Forbes objavio predviđanja za sljedećih 10 godina

future
14.09.2010.
u 10:28

Sva predviđanja, među kojima su i raspadi velikih tvrtki poput diva Pfizera te izbor Chelsea Clinton za senatoricu, mogla bi se dogoditi do 2020. godine.

Koliko god zvučalo nevjerojatno, već 2016. godine muškarci će postati nepotrebni za produženje ljudske vrste jer će biti stvorena sintetička sperma, četiri godine kasnije počet će prvi klimatski rat na Šri Lanki, a ljudi će napokon turistički putovati na Mjesec.

Ovo su samo neka od predviđanja za koje poznati američki časopis Forbes tvrdi da nas čekaju u sljedećih deset godina. Predviđanja su podijeljena u šest kategorija, od političkih zbivanja, zdravstva, energije i financija preko tehnologije do zbivanja u društvu. Sva ova predviđanja, među kojima su i raspadi velikih tvrtki poput diva Pfizera, mogla bi se dogoditi do 2020. godine.

Tako već za sljedeću godinu američki časopis predviđa smrt Kim Jong Ila, kojega bi na čelu Sjeverne Koreje trebao zamijeniti njegov sin. Chelsea Clinton već će 2016. zasjesti u američki Senat, a bit će prva senatorica koja će za mandata ostati u drugom stanju. Krajem sljedeće dekade povest će se i prvi klimatski rat koji će na Šri Lanki pokrenuti islamistički fundamentalisti sa Sejšelskog otočja.

Zdravstvo će napraviti veliki iskorak, tvrde u Forbesu, jer će pored sintetičke sperme do 2020. godine biti uvedeni i potpuno automatizirani roboti koji će operativnim zahvatima uklanjati kancerogene stanice pacijenata oboljelih od tumora.

Forbes predviđa da će recesija završiti tek 2018. godine kada će stopa nezaposlenosti u SAD-u pasti na sedam posto. Jedno od predviđanja govori i da će Bernieja Madoffa već za godinu dana čuvari naći obješena u njegovoj zatvorskoj ćeliji.

Što se kvalitete života tiče, predviđa se da će se 2017. godine na policama supermarketa naći i laboratorijski uzgojeno meso za koje nije bilo potrebno ubiti niti jednu životinju.

Ključne riječi

Komentara 31

TO
tommybahama
16:19 14.09.2010.

I ulice ce biti od sira, novci ce rasti na drvecu, a mali zeleni ce raditi za nas, blago nama....

Avatar Časna seka
Časna seka
22:37 14.09.2010.

Onda će i vibratori biti na bazi umjetnog mesa.

Avatar Zagrebacki frenter
Zagrebacki frenter
15:35 14.09.2010.

E j.biga sad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije