Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Je li ulazak Švedske i Finske u NATO opasnost ili sigurnost? 'Putin neće mirno gledati, sukob će se dogoditi'

12.05.2022.
u 15:26

Pitali smo dvojicu uglednih vanjskopolitičkih analitičara što će se dogoditi ako Finska i Švedska, dvije povijesno neutralne države, uđu u NATO? Što se mijenja u globalnom kontekstu kad NATO proširi svoju granicu s Rusijom na ogromnih 1500 kilometara i hoće li Europa kao kontinent zbog toga biti sigurnije ili opasnije područje? Oni kažu da je ovo veliki izazov za NATO koji bi mogao pretrpjeti destabilizaciju zbog ishitrenog puštanja novih članica u savez. Nije poanta, kažu naši sugovornici, u vojnoj moći Finske i Švedske. Ovdje se radi o nečem puno važnijem, ali treba računati i na posljedice. Prijetnje iz Moskve već su krenule.

Komentara 132

DI
Diesel
15:48 12.05.2022.

kako njemu mogu biti problem dvije najmirnije zemlje na svijetu? Ako su Svedska i Finska njemu problem, onda je on sam sebi najveci problem.

SI
siny
15:49 12.05.2022.

Da li ce i dalje imati korektne odnose ovisi samo od rusa, ni od kog drugog. Finci nikom ne prijete niti su prijetili

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:13 12.05.2022.

Umjesto saradnje Rusii biraju prjetnje i izolaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?