Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19. listopada prestaje moratorij

Fina ima važnu obavijest za sve one koji imaju dugovanja i prijeti im ovrha

fina
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
24.09.2020.
u 14:00

Putem sustava e-Građani pristupa se aplikaciji e-Blokade, u kojoj se nalazi Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje, odnosno popis neizvršenih osnova za plaćanje za pojedinog ovršenika.

Nakon šestomjesečnog moratorija Fina od 19. listopada nastavlja provedbu ovrha pa poziva građane koji imaju nepodmirenih dugovanja ili misle da je neki vjerovnik pokrenuo prisilnu naplatu njihovoga duga da besplatno putem sustava e-Građani provjere očekuje li ih ovrha.

Putem sustava e-Građani pristupa se aplikaciji e-Blokade, u kojoj se nalazi Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje, odnosno popis neizvršenih osnova za plaćanje za pojedinog ovršenika.

"Preporučujemo ovršenicima da preuzmu detaljnije pojašnjenje podataka iz Očevidnika u kojem su pojašnjeni svi pojmovi vezani uz ovršni postupak, kao i način čitanja podataka iz Očevidnika. Nakon provjere, najbolje bi bilo javiti se vjerovniku, odnosno ovrhovoditelju za dogovor oko otplate duga, s ciljem izbjegavanja daljnjih, nepotrebnih troškova", ističu u Fini.

Dodaju da ovršenici mogu putem linka pristupiti Online servisu za predaju dokumentacije, putem kojega mogu online, bez dolaska u poslovnicu, besplatno otvoriti zaštićeni račun.

Fina je 18. travnja ove godine zastala s provedbom ovrha na temelju dopune Zakona o provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima, a Vlada je sredinom srpnja za još tri mjeseca odnosno do 18. listopada produljila rok trajanja posebnih okolnosti koji se odnosi na zastoj u provedbi ovrhe.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
15:35 24.09.2020.

U ovoj krizi porast kredita za kupnju auta i stanova je rastao 30% u RH, onda će bit kmečanje na državu i banke....

PV
prcko.vita
15:51 24.09.2020.

Baš čudno, napraviš trošak, i još to na kraju moraš platiti. Pa gdje toga još ima? Poanta priče je da su Romi većina koja je iskoristila priliku da uzima mobitele i sve živo a naravno nikada im nije bilo ni u primisli da će to platiti. Svi žive od socijalne pomoći, dakle sve to država financira. A većina ih ima vip status u svim mogućim casinima po državi. Nitko to još uvijek ne rješava. Tuga i žalost.

EP
Epil
11:44 25.09.2020.

Imam i ja vaznu obavijest, kad vam se Fina i ostali paraziti, odvjetnici, biljeznici i ostali natovare, prodajte sve i razgulite van pa neka placu za jos jednom ovcicom,koja je progledala i vise ne dozvoljava da je se sisa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije