Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fimi media u aferi

Fimi media u novoj aferi: Catering platili 156.000, pjevače 104.000 kn

autocesta
Foto: Arhivska fotografija
1/3
03.11.2010.
u 23:30

Troškovi za otvaranje dionice Dugopolje – Šestanovac plaćeni su preko Konstruktora, i to 611.000 kuna

Za organizaciju svečana otvaranja autocesta Fimi media u vlasništvu Nevenke Jurak ispostavljala je račune izvođačima radova, a oni bi onda Hrvatskim autocestama slali zahtjeve za odobrenjem dodatnih radova, čime bi onda plaćali usluge tvrtke N. Jurak. Pokazuje to dokumentacija koju ima Večernji list, a koja se odnosi na pokrivanje troškova nekoliko svečanih otvaranja autocesta.

Izbjegli javni natječaj

HAC bi tako izbjegavao obvezu raspisivanja javnih natječaja za te usluge jer bi formalno te svečanosti organizirale i plaćale privatne, građevinske tvrtke.

Tako je primjerice HAC splitskom Konstruktoru odobrio ukupno 318.000 kuna za organizaciju svečanosti otvaranja dionice Osijek – Đakovo 2008. godine. Ti se troškovi odnose primjerice na tehničku opremu, prijevoz, montažu i demontažu te smještaj i iznose 145,7 tisuća kuna. Za autorske honorare izvođačima na toj svečanosti Slavonskim lolama i voditeljici Biljani Pavlović plaćeno je 39,5 tisuća kuna. Viaduktu je pak za nepredviđene i naknadne radove koji se odnose na troškove svečana otvaranja obilaznice Velike Gorice 2007. godine plaćeno 86 tisuća kuna.

Jedan od većih računa za svečanost otvaranja autocesta odnosi se na otvaranje dionice Đakovo – Sredanci 2007. godine. Za tu uslugu Fimi mediji je preko glavnog izvođača radova Hidroelektra-Niskogradnje plaćeno 462.000 kuna. Najveća su stavka u tom računu troškovi za šator, prijevoz i smještaj. Izvođači na toj svečanosti pak primili su ukupno 104,3 tisuće kuna. Taj su novac podijelili Anja Šovagović, KUD-ovi Tena, Šokadija i Zvona, Najbolji hrvatski tamburaši te voditelj Duško Ćurlić.

Pojeli 150 kg pršuta

S PDV-om troškovi tog otvaranja popeli su se na čak 521.000 kuna. Fotograf i snimatelj svečanosti za usluge su dobili 16.000 kuna.

Na svim izdanim suglasnostima HAC-a za dodatne troškove izvođačima radova, a koji su jasno navedeni pod organizacijom svečanosti u povodu otvaranja autoceste, a koje Večernji ima u posjedu, navodi se da su u HAC-u "nakon obrade zahtjeva od strane nadzornog inženjera, Glavnog inženjera i Odjela za pripremu nabave i plan, mišljenja da postoji potreba za izvođenjem predmetnih radova po predmetnom ugovoru"! Organizacija pak svečanosti otvaranja dionice Dugopolje – Šestanovac 2007. ukupno je stajala 611,7 tisuća kuna plus PDV. Troškovi su plaćeni preko Konstruktora. Koliko se dobro jelo na tim svečanostima pokazuje ponuda za catering za otvaranje te dionice, a u kojem je bilo primjerice 150 kilograma pršuta. Ukupno je taj catering stajao 156.000 kuna plus PDV.

Komentara 63

DO
doktorica
07:40 04.11.2010.

neka vrate novac

OB
-obrisani-
07:48 04.11.2010.

Nema ljepše nego biti Hrvat u svojoj domovini - SLAŽEM SE Imamo Hrvatsku Vaš HDZ

OB
-obrisani-
07:10 04.11.2010.

Nema ljepšeg nego biti \"Pravi Hrvat\" na rodnoj grudi na zapadnom Balkanu sa \"Pravim vezama\" i uspjeti se zbrinjavati na \"Pravi hrvatski način\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije