Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen sutradan

Filmski scenarij: Pokušao pregaziti policajce, udario u zaustavljeni auto s migrantima, pa pobjegao

Policija i sudski izvršitelji kod DVD Supetar kojem prijeti ovrha
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
27.07.2022.
u 14:45

Vozač automobila naglim je kretanjem unaprijed krenuo na policajce, želeći ih spriječiti u obavljanju posla. Bili su prisiljeni baciti se u stranu.

Policijska uprava istarska podnijela je kaznenu prijavu protiv trojice državljana Srbije zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja krijumčarili migrante. Uz to jedan je osumnjičeni (53) prijavljen i za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. 

Naime, 24. srpnja oko 13:10 sati, policijski službenici su na području Oprtlja primijetili vozilo marke Kia, riječke registracije, iz kojeg je izašlo šest osoba, a za koje je naknadno utvrđeno da su nezakoniti migranti. Policajci su se predstavili vozaču službenim ispravama i naredili mu da izađe iz vozila. No on je umjesto toga naglo krenuo automobilom prema njima, policajci su skočili u stranu i pali na tlo.

Osumnjičeni je nastavio vožnju pa je udario u Škodu, sisačke registracije, kojom je upravljao 48-godišnji državljanin Srbije. Škoda je bila zaustavljena, a u njoj se također nalazilo šest nezakonitih migranata. 

Muškarac koji je vozilom krenuo na policajce nakon sudara je pobjegao s mjesta nesreće, a pronađen je 25. srpnja u poslijepodnevnim satima na području Oprtlja. Tada je utvrđeno da se radi o 53-godišnjem državljaninu Srbije. Muškarac je uhićen, te nakon istraživanja priveden u pritvor. 

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije