Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAĆANJE NAKON SMJENE

Filipović: Nelogično mi je da se Lovrinčević upuštao u te sitne 'dealove', ne vjerujem u to

Zagreb: Izjavu za medije nakon sjednice Vlade dao je Davor Filipović
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
13.12.2023.
u 10:58

O porukama nisam ništa znao, ali preuzimam političku odgovornost, rekao je bivši ministar Filipović

Bivši ministar Davor Filipović održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao svoju smjenu s mjesta ministra gospodarstva i održivog razvoja, kao i smjenu svojega savjetnika Jurice Lovrinčevića. Obojica su ekspresno dobila otkaze nakon što je jučer objavljeno da je Lovrinčević navodno od novinara Mreže TV tražio dio državnog novca namijenjenog oglašavanju. Tu je informaciju objavio Nacional, a Večernji list objavio je dio korespondencije koja ide od Lovrinčevića do Mostovaca.

Povjerljive informacije iz Ministarstva dolazile su do Mosta, odnosno Nikole Grmoje. Lovrinčević je Mostovce koristio zbog svog privatnog sukoba s Pavlom Vujnovcem i Marijem Radićem iz Domovinskog pokreta oko suvlasništva u Pevexu, a dijelom i zbog sukoba Davora Filipovića s Franom Barbarićem oko HEP-a.

VEZANI ČLANCI: 

Bivši ministar rekao je kako nije znao za poruke svog dojučerašnjeg savjetnika Jurice Lovrinčevića, ali i da ne vjeruje u njih, no preuzima političku odgovornost. Kazao je i kako ne zna tko potpisuje odluke za dodjelu novca za kampanje u medijima te da to rade stručne službe. 

– Ponosan sam što sam imao priliku služiti domovini kao član hrvatske Vlade. Hrvatska raste i Hrvatska se razvija usprkos svim zlim jezicima koji su govorili kako Hrvatska nema šanse. Krizu smo iskoristili kao priliku, pokrenuli smo transformaciju energetskog sustava, osigurali rekordna sredstva za energetsku obnovu – rekao je Filipović. 

– Dužnost mi je ne biti teret Vladi niti HDZ-u, a ni hrvatskoj državi kojoj sam služio kao ministar i kojoj ću služiti u budućnosti kao profesor na Ekonomskom fakultetu. O porukama nisam ništa znao, ali preuzimam političku odgovornost. Što se tiče natpisa o gospodinu Lovrinčeviću, on je jedan od najimućnijih i najostvarenijih ljudi u našoj domovini, da se on upuštao u sitne dealove i da je tražio novac, meni to zvuči vrlo nelogično i u to ne vjerujem – rekao je. 

– Ni jedan pojedinac, ni jedna osoba nije važnija od države i ne želim ugroziti sve ono dobro što ostavljam u ministarstvu i Vladi – rekao je. 

– Sigurno će se i on obratiti javnosti, treba sve to utvrditi – kazao je i dodao kako se čuo s Lovrinčevićem, ali nije htio otkriti o čemu su razgovarali. 

– Neke stvari nisu se smjele dogoditi tako kako su se dogodile. Vraćam se na fakultet i služit ću domovini na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu – rekao je. 

Kazao je kako neće ostati na ministarskoj plaći, odnosno koristiti povlasticu 6+6. 

– Veselim se ulasku na fakultet i radu sa studentima – rekao je. 

VIDEO Plenković smijenio Davora Filipovića i Juricu Lovrinčevića

 

 

 

Komentara 69

PO
Polarus
10:15 13.12.2023.

Damir je pravi vojnik stranke... obraza nema... zna samo da će se stranka pobrinuti za njega... mislim da je HEP sljedeće odredište...

MA
Maksimiliano
10:30 13.12.2023.

zašto samo smjenjivati al kaponeove pomoćnike zašto ne maknuti i onoga tko ih štanca samog al kaponea ...

IC
ICCO
10:11 13.12.2023.

Nisam ništa znao, pa ja ni semafor neznam sam prijeći, živio drug AP, nemojte mi samo sada otkazati najam stanova od saborskih zastupnika ...možda tako nekako će?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije