Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah
Povratak na članak

Filip ne pruža ruku jer se srami masnica koje su mu zadali nasilnici

Nakon sedam dana liječenja, Filip je u srijedu oko 13.30 sati napustio bolnicu u Dubravi.

Komentari 38

DU
Deleted user
11:06 04.03.2010.

Kod ovako okrutnih djela malojetnicima treba suditi kao odraslima, treba mijenjati zakone, a ove smješne odštete od 100tkn treba udeseterostručiti, a sudove kod takvog nasilja i odšteta maksimalno ubrzati, do tog trenutka pravde nema i da je to moje djete uzeo bi pravdu u svoje ruke....

VL
OB
-obrisani-
22:45 03.03.2010.

Ne valjaju nam zakoni (upamtite to već jednom). Nevalja ni vlada(koja ih donosi) a na kraju društvo jer se ne pridržava ni najmanjih moralnih načela.(Svi bi mukte, preko reda) bez pogovora. Sve skupa veliko sranje koje je teško ispraviti.

VL
LU
luena
00:38 04.03.2010.

Nikakav novac nemoze nadokanaditi ono sto je to djete prozivilio...traume ostaju! Trebat ce dosta vremena da prodze i da se psihicki oporavi... roditelji zlostavljaca trebali bi svoje klince dobro isprebijat,pa neka je i mimo zakona...Neka i oni osjete kako jeete kako je kad te netko jaci satima mlati..

VL
OJ
Ojhaa
12:04 04.03.2010.

Več kad je moj sin imao negdje 2 ili 3 godine gledao sam ga i razmišljao kako postoji mogučnost da on u svom razvoju i malo skrene.... Ili zbog slabog društva ili zbog droge ili šta ti ja znam čega. U svakom slučaju, razmišljao sam, JA ČU BITI KRIV! I neka odgovaram! ON NIJE KRIV NIŠTA! Kod toga stojim i dan danas. Eto, danas mi sin pred pubertetom, zasada izgleda neproblematično, vjerujem da će sve biti OK ali otom potom.... Ja nemogu reči da nisam mogao biti još bolji roditelj, da sam dao sve od sebe i ako slučajno napravi sranje, ja sam kriv, ne on. Ove kazne od 100.000 a u praksi 30.000 kuna su mi nekako nedovoljne. Kao prvo, bogataš sa lakočom plati i naravno, on ima para za najbolje advokate da sredi najnižu kaznu. Trebali bi roditelji odradit i nekoliko tisuča sati društveno korisnog rada, recimo da starcima u staračkom domu peru guzice i slično. To su oni sati koje nisu odradili kao roditelji sa svojim djetetom, pa društvo trpi zbog toga, pa nek sada vrate društvu u ovom obliku. To bi bilo po meni koliko toliko fer. Dosadašnja praksa kažnjavanja i zakonodavstvo su naprosto sprdnja svim roditeljima koji se trude. Jednom sam na ulici preživjeo žešće cipelarenje od 6 tinejdžerskih huligana, kukavički iza leđa, nisam se ni okrenuo a več sam bio na podu, nisam ni jednog poznavao, bezrazložno, onako iz dosade su me oni \'sredili\'. Tjedan dana nisam oka sklopio od bola jer sam imao napuknuta rebra. Još godinu dana kasnije, kada sam šetao ulicom, trznuo sam na svake trčeče korake koje sam čuo odpozada..... Bio sam 10 godina stariji od Filipa, a nisam preživjeo ni 5% ovoga što je ovaj jadan mali na slici. Mogu samo nagađat kako mu je...... Iako sam na početku tvrdio da su krivi roditelji a ne klinci, prema fotki mogu konstatirat da su napadači prešli prag ljudskosti, da se radi o bolesnim životinjama koje bi trebalo na nekoliko godina poslat na Goli otok nosit kamen. Jedino ih to možda još spasi..... Filipu i roditeljima želim snage i hrabrosti za što brži oporavak!!

VL
RU
Rumba
13:21 03.03.2010.

Svaka čast na posjeti nesretnom dječaku, gospodine predsjedniče ! Nadam se samo da će državni odvjetnik kvalitetno obaviti svoj posao te dokazanim brutalcima i njihovim roditeljima složiti pravu sudsku priču koju će pamtiti do kraja života ... Sve ostalo bio bi samo daljnji podstrek za činjenjem nasilja ...

VL
RI
riječanka
13:51 03.03.2010.

lijepo je čuti da je predsjednik posjetio dječaka, ali, vjerujte mi, više bi se veselila prestanku ovih nasilja među mladima. Tebi dječače želim brzi oporavak !

VL
DM
Dan_Marinovic
14:54 03.03.2010.

josipovic pokusava sad spasiti obraz nakon sto je razocarao svoje birace sa izborom savjetnicima medu kojima se isticu bijusi udbasi, propali novinari, politicki ekstrimisti, placenici krupnog stranog kapitala....dali je to nova pravda koju nam je obcevao??

VL
SU
sudac
15:35 03.03.2010.

zivio josipovic i sve budale koji nasjedaju na njegovu demgogiju, da je njemu stvarno stalo do tog djecaka napravio bi nesto korisno a ne samo dosao slikao se pred novinarima i onda opet otisao!

VL
TC
tigar-cro
17:06 03.03.2010.

Hm, gos,n Josipoviću, a, da, ispitaju odgovornost društva, (države), u kojemu djeca odrastaju?????

VL
RA
razočarani1
17:19 03.03.2010.

bar netko od vlasti,da posjeti žrtvu ovoga društva.....nadam se na neče ostati samo na tome

VL
BA
basket
17:28 03.03.2010.

@razočarani1 ja nepusim tu glumu pred kamerama, briga josipovica za tog klinca, cim se kamere ugase on ce zaboraviti na njega

VL
MA
malirvat
17:35 03.03.2010.

pa to je strašno ovaj je valjda doslovno shvatio da se mora očitovati o svemu i svačemu pa valjda mu treba reći da se malo odmori izbori su završili

VL
VZ
veki_zg
17:57 03.03.2010.

te klince koji su ih stukli treba poslat na dozivotni prislni rad...tak i tak od njih sigruno nece biti nikad nis, tj. sigurno nikad nista nece doprinjet ovom drustvu...tako to ide....sad kradu mobitele i mlate ljude, za par godina ce pocet dilat bonkase,speed itd., pa ce pocet pljackat kladionice i benzinske, i na kraju završit il u savi il u zatvoru...moja teorija je-bolje sprijeciti nego lijeciti!,...

VL
OB
-obrisani-
18:17 03.03.2010.

Treba donijeti zakon koji če ovakvu dijecu strogo kažnjavati a treba da i njihovi roditelji snose odgovornost za ponašanje svoje dijece!

VL
OB
-obrisani-
18:36 03.03.2010.

Ma ne, to je on pokazao primjerom nedležnim službama ispravnu gestu.

VL
KV
kvikigric
18:38 03.03.2010.

@lunar 2 ma to je on iskoristio priliku da malo glumi pred novinarima, bas me zanima hoce li josipovic ista uciniti za tog decka, cisto sumnjam

VL
MA
marko53
19:01 03.03.2010.

Ne znam što je doslovno predsjednik rekao.No mišljenja sam da se ne može od slučaja do slučaja.Moraju postojati zakonski okviri.Djeca od petnaest godina su ipak dovoljno svjesna da sama moraju snositi posljedice svojih postupaka.Imam četvoro djece ni jedno nije karakterom slično drugome.Sa srećom do sada nije bilo problema što ne znači da ne će nekada policija pokucati na vrata.Roditelj je dužan učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti za odgoj svoga djeteta.Mislim da je veliki problem da mnogi roditelji taj dio tereta prebacuju na školu i druge ustanove.Škola je tu da uči matematika, hrvatski, biologija i ostali predmeti.Dijete se odgaja kod kuće.

VL
DU
Deleted user
19:24 03.03.2010.

Lijepo od predsjednika što se udostojio posjetiti prebijenog dječaka i održati naciji moralku, ali... Ljudi moji, ovo je samo ekstrem odnosno ilustracija razine do koje može eskalirati nasilje. Imate slučajeve gdje se djeca nabacuju kredom na nastavnike i rade im kojekakve psine, a što nije po život opasno nego tu baš počinje spirala nasilja - kad izgube strah i kad već u toj dobi krenu amoralnim stazama. Znači, ne suzbijati kad stigne do razine traume nego energično kažnjavati djecu koja rade kojekakve psine već na toj razini svakodnevne nastave. Onda će i tih ekstremnih situacija biti daleko manje jer kad će roditelji morati trčkati u školu svako malo - već se naići na uzrok i protagonist će dobiti po turu.

VL
OB
-obrisani-
19:24 03.03.2010.

Dobar je Josipović , neće reći zašto nije otišao na dodjelu \"zlatne kune\" HGK.. Pa nominacija za nju ti je isto ko i poziv za Remetinec \"hotel\" na dulje ljetovanje o državnom trošku...Još nijedan koji je \"dobio\" to \"priznanje\" nijeje \"čist\" baš...A o doživotnom \"šefu\" tzv. HGK, netreba ni trošiti riječi... Da je meni hoće dat, zabrinuo bi se gadno, kome sam to dao ili još gore ZABORAVIO dat mito...

VL
ZA
zaboravi
19:56 03.03.2010.

Roditelji nisu krivi,kriv je zakon.Kad roditelji pokusaju da vaspitavaju djecu,a djeca pozovu policiju,tad je roditelj kriv po zakonu,zakon kako ga imate je Nasilje u porodici.Treba da mjenjate zakon da bi roditelji mogli da vaspitavaju svoju rodzenu djecu,da ih ne vaspitava ulica ni drustvo lose.Zato G.Predsjednice mjenjajte zakon,da bude dobar za citavu obitelj,a ne samo da olaksa posao policiji.Izbacite korupciju iz sudstva i mjenjajte sudije za maloljetne osobe.izgleda da su jos od tita tu.Velika zalosna steta je za svu djecu i za pocinitelje i za zrtve.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.