Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
99 VINA

Festival graševine u Kutjevu

festival graševine (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/5
11.06.2011.
u 21:42

Vinska kraljica je Josipa Ašenbrener, a šampioni među graševinama su vina d.d. Kutjeva, Krauithaker i Adžića

Izborom vinske kraljice te šampionskih graševina i sadržajnim zabavno-glazbenim programom završen je tradicionalni festival graševine kojega je organizirala udruga Kutjevački vinari opod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i grada Kutjeva.

Nakon provedenog ocjenjivanja 99 uzoraka vina sorte graševina, šampion u kategioriji mladih graševina je vino Vlade Krauthakera, u kategoriji starijih godišta graševina Antuna Adžića, a u kategoriji predikatnih vina šampion je izborna berba prosušenih bobica d.d. Kutjeva.

Vinskom kraljicom proglašena je Josipa Ašenbrener (vinogradarstvo Vasilj), prvom princezom Martina Matičević (vinarstvo Mihalj), te drugom princezom Eva Bek (vinska kuća Markota iz Pleternice). Proglašena je najbolja fotoigrafija graševine u cvatu, koju je snimila Verica Rebrina (županijski radio Požega), a drugoplasirana je fotografija fotoreportera Pixsella Duška Mirkovića.

Najljepšom bocom vina prema vizualnom identitetu nagrađena je boca vinogradarstva Bodegrajac. U sklopu festivala predstavljena je monografija graševina "Nadar Bina Vallis Aurea". Brojni planinari i izletrnici obišli su kutjevačko vinogorje, a u zabvnoglazbenom programu nastupili su brojni izvođači tamburaške glazbe.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kapt56
11:59 12.06.2011.

Zanimljive su ove lokalne priredbe, uvijek si namjeste reklamu Krauthaker, Enjigi Kutvevo d.d. Oni, odnosno njihovi ljudi, su uvijek u žiriju i samo se vrte u krug nagrade, negdje pobjedi jedan, negdje drugi i tako u krug, a ostali vinari dobiju po koju mrvicu. JADNO DA JADNIJE NE MOŽE BITI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije