Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret u slučaju vojnić

Fatalna Viki: Boško se branio. Izvukli su ga i prvi napali

šapić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
25.01.2014.
u 15:54

Ljubomora? 
“Vjerojatnije je da je Horvatić bio ljubomoran jer je Viktorija s njim prije bila u vezi”

Fatalna Viki, djevojka koja je bila povod krvavog sukoba koji je završio dvostrukim ubojstvom ispred narodnjačkog kluba u Vojišnici kraj Vojnića početkom studenog prošle godine, ponovno je dala iskaz na karlovačkom sudu. Nakon zahtjeva obrane da se, temeljem novog Zakona o kaznenom postupku, iznova ispitaju svjedoci, na sud su uz Viktoriju Jakuš Mejarec pozvani i mnogi drugi.

Prijatelji iz bijelog golfa

Da je fatalna Viki svjedočila, potvrdio nam je i branitelj okrivljenog Boška Šapića Nenad Mamula, no nije htio otkrivati detalje. Ipak, iz izvora bliskih istrazi doznajemo kako je Viktorija dala iskaz koji ide u prilog Šapiću s kojim je tada bila u vezi. Šapića je, kako tvrdi, dok je s njom bio u autu, pokojni Alvin Horvatić izvukao van i tada je počeo sukob. Iako nije govorila o trenucima u kojima su Horvatić i Dejan Vučković zadobili smrtne ozljede, rekla je da je napad na Šapića trajao dugo, a spomenula je i bijeli golf o kojem su govorili i drugi svjedoci. Navodno je iz tog automobila, koji je na parkiralište ispred kluba Heart stigao kasnije, izašlo još osoba koje su stale na stranu pokojnih Horvatića i Vučkovića. To je dodatno zakomplicirao slučaj koji je postao glavna tema karlovačkih pravosudnih krugova.

– Oduvijek sam smatrao da Državno odvjetništvo neće moći dokazati teško ubojstvo, pogotovu da je počinjeno iz ljubomore. Po meni je ljubomoran mogao biti jedino Horvatić s kojim je Viktorija prije bila u vezi, a znatno manje Šapić, s kojim je izašla i te večeri. No, u kakvom je stanju Horvatić tada bio, nemoguće je saznati – komentira slučaj jedan karlovački odvjetnik.

– U jednako je složenoj situaciji i druga strana. Očekujem da će Šapića braniti na temelju nužne obrane ili prekoračenja nužne obrane. No, ako i uspiju dokazati da je Šapić bio pod stalnim napadom, teško je govoriti o obrani, pogotovo što je nožem zadao velik broj rana, neke i s leđa. Osim toga, treba odgovoriti i na pitanje zašto je na izlazak s djevojkom ponio nož – zaključuje odvjetnik.

Nisu čuli poziv na ubojstvo

Neslužbeno, iskazi dosad saslušanih svjedoka potpuno isključuju mogućnost da je sukob bio nacionalno motiviran. Informacije koje su u javnosti procurile nakon krvavog obračuna, prema kojima je Šapić prije dolaska pred Heart u jednom kafiću govorio kako će ustašama pasti glave, nitko nije potvrdio.

Komentara 74

DA
dario2612
16:09 25.01.2014.

ne bi bilo toliko uboda da je bilo u samoobrani

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
16:28 25.01.2014.

Čak i da se branio, postoji prekoračenje nužne obrane, izbosti nekoga dok leži nepomično na podu-...mislim da to spada u tu kategoriju. Ali političari i mediji pokušavaju malo "smiriti strasti" na jedan vrlo poguban način, ljudi postaju samo još više ljuti, kad im se u lice bacaju nekakve laži

CE
cenzura
16:22 25.01.2014.

Pogledajte Boškove fotke na fejsu s kokardom pa će vam sve biti jasnije. Šta mislite da je jedan hrvat izbo dva srbina? Šta bi tada rekli Pupavci, SDP-ovci, Dokumente i slične udruge, Pusić i kompanija?????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije