Naslovnica Vijesti Crna kronika

Fantomsko vozilo: je li se Kamenički utrkivao prije nesreće? Evo što kaže policija

U krvi Kameničkog nađeni tragovi THC-a, no to se ne dovodi u vezu s nesrećom
31. kolovoza 2018. u 19:10 63 komentara 24914 prikaza
Marin Kamenički
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Dok Marin Kamenički (20) u Remetincu broji svoje prve dane, a nakon što mu je u srijedu sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor, u javnosti se ponovno aktualizirala priča o drugom vozilu s kojim se Kamenički navodno utrkivao u Ilici prije nego što je 23. kolovoza u 21.10 sati skrivio stravičnu nesreću u kojoj su poginule Laura S. i Nadica H. (64).

Marin Kamenički donesena odluka Marinu Kameničkom određen pritvor, vozio je brzinom većom od 100 km/h

Prema toj priči, Kamenički, za kojeg se sumnja da je Mercedes C63 AMG vozio brzinom višom od 100 kilometara na sat, utrkivao se dulje vrijeme vozeći gradom, a “suparnik” mu je navodno bilo nekakvo crveno vozilo.

Fantomsko vozilo

Na novinarska pitanja je li se Kamenički prije nesreće utrkivao, u zagrebačkoj policiji dan poslije nesreće kazali su da oni takvih saznanja nemaju, odnosno da to nije utvrđeno očevidom. Budući da se Kameničkog ne sumnjiči da je nesreću skrivio zbog obijesne vožnje, očito je da za sada priče o postojanju fantomskog vozila s kojim se utrkivao nisu dokazane, odnosno argumentirane, jer bi u protivnom pravna kvalifikacija djela zasigurno bila drukčija. Okolnosti bi se za Kameničkog mogle promijeniti ako se pregledom snimki nadzornih kamera tijekom istrage utvrdi drukčije.

[video: 26400 / ] Policija odvodi Marina Kameničkog iz bolnice Vrijeme za strože mjere Koliko su odležali mladi i obijesni koji su ubijali autima

No za sada neslužbeno se iz policijskih izvora doznaje da nema snimke koja bi potvrdila tezu da je stravičnoj nesreći u Ilici prethodila ilegalna utrka gradskim ulicama. Kamenički u trenutku nesreće nije bio alkoholiziran, no u krvi su mu nađeni tragovi THC-a. Ta se činjenica, doznaje se neslužbeno, za sada ne dovodi u vezu s uzrokom nesreće, što vjerojatno znači da marihuanu nije konzumirao tu večer, nego vjerojatno dosta ranije.

Marin Kamenički
1 / 8
Marin Kamenički

Policija i tužiteljstvo za sada su sklopili prve kamenčiće mozaika ove nesreće pa se zna da se ona dogodila nakon što je Kamenički zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad vozilom kojim je upravljao. Zna se i da se nesreća dogodila u zavoju te da je zbog neprilagođene brzine udario prvo u rubnik, a zatim prešao u suprotni trak gdje je pomeo tri vozila koja su mu dolazila ususret. Priopćeno je da je vozio više od 50 kilometara brže nego što je dozvoljeno.

Dvije osobe izgubile život i više ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći u Ilici Sudionik nesreće: 'Laura je od siline udarca lansirana u mojem smjeru, a kriv je samo vozač Mercedesa'

Ključno je vještačenje

Kako je na tom mjestu brzina ograničena na 50 kilometra na sat, to znači da je Kamenički vozio brzinom od najmanje 100 kilometra na sat, a vjerojatno i brže. Koliko točno, vjerojatno se neće znati prije nego što budu okončana prometna vještačenja te prije nego što Kamenički sam ispriča što se dogodilo.

On je za sada izabrao obranu šutnjom, a jedino što je istražiteljima kazao, nakon što je pušten iz bolnice i doveden na policiju, bilo je da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Nakon što je ispitan na zagrebačkom ODO-u, Kamenički je doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Prometna nesreća, Marin Kamenički odgovornost roditelja Dati ključ vozila mladom vozaču isto je kao i dati mu vatreno oružje

Tužiteljstvo je tražilo da ga se pritvori zbog opasnosti od ponavljanja djela, a njegova se obrana tome protivila navodeći da on prije nijednom nije kažnjen zbog prometnih prekršaja. Sudac mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor, dok je tužiteljstvo protiv njega pokrenulo istragu. Obrana na obje odluke ima pravo žalbe, o kojima će odlučivati izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda. U skladu s praksom u sličnim situacijama, Kamenički će u istražnom zatvoru biti neko vrijeme, a onda će vjerojatno biti pušten da se uz mjere opreza brani sa slobode.

Marin Kamenički
1 / 15
Prometna na Ilici
Sezona skijanja
Sezona skijanja
Kada se putovanje pretvori u noćnu moru

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Ak si tovljena gujda (zlaaatna mladež) onda ni THC ni bitan, a utrkivanje gradskim ulicami ti je sam olakotna okolnost !!! Kaj reč neg očigledno kak se več krenulo s opravdanjima, sinkopami il čim već ?!

 • Avatar ogorčen
  ogorčen:

  ako brzina veća od 50 iznad ograničenja nije objesna vožnja onda neznam štvarno što je. Mislim da je u tom državnom odvjetništvu netko stvarno idiot ili je primio mito.

 • 2Xgeneral:

  a zakaj je matan miki postavio kamere po gradu da se ne može ustanoviti putanju majstora i tog crvenog auta???