Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLASANJE NA FILOZOFSKOM FAKULTETU

Fakultetsko vijeće: 'Šimpraga i dalje ne reagira i ne provodi donesene odluke'

20.01.2021.
u 21:30

Ne možemo dozvoliti da se njegove odluke provode selektivno, jer se time otvara put da se Fakultetom upravlja mimo vijeća, navode

Dio članova Fakultetskog vijeća na Filozofskom fakultetu u Zagrebu danas je ponovno odbilo prisustvovati glasanju o prijedlogu dnevnog reda, kako ni nakon dvosatne rasprave dekan Miljenko Šimpraga nije reagirao na nove prijedloge Vijeća, a ni na odluke koje su trebale biti provedene.

Od 87 prisutnih glasanju je pristupilo 53. Ni nakon dva sata rasprave, opetovanih upozoravanja na broj glasova koji nedostaje za usvajanje dnevnog reda te više ili manje prikrivenih prijetnji, stanje glasova se nije promijenilo.

- Ne možemo dozvoliti da se njegove odluke provode selektivno, jer se time otvara put da se Fakultetom upravlja mimo vijeća. Uznemiruju i daljnji upravljački potezi obnašatelja dužnosti dekana kojii upućuju da on želi promijeniti radno ozračje na Fakultetu i, u konačnici, oduzeti nastavnicima i studentima Fakulteta akademsku slobodu, govore u priopćenju.

Šimpraga je tražio održavanje sjednice i kako bi Vijeće donijelo odluku o pomoći studentima stradalima u potresu, koju je, kako govore, trebao donijet sam.

- Spremnost da pomognu postradalim kolegama studenti i zaposlenici Fakulteta pokazali su brzim samoorganiziranjem već prvih dana nakon potresa, mimo nesnalaženja nametnute uprave, govore te upozoravaju da dekanu Statut dozvoljava da se takve odluke smiju donositi samostalno, kao što se i dogodilo na nekoliko drugih fakulteta.

Naveli su i neke prijašnje odluke Vijeća koje dekan i dalje ne provodi - raspisivanje natječaja za mjesto poslijedoktoranda na Odsjeku za psihologiju, rad na reformi studija, podnošenje financijskog izvješća i Pravilnika o radu, a navode čak i zabranu slanja elektroničke pošte svima na Fakultetu.

- Osim što sputava akademsku slobodu, onemogućava brzo reagiranje u izvanrednim situacijama, kao što je bilo prilikom razornog potresa u prosincu, govore.

- Ucjene i manipulacije ne doprinose izgradnji povjerenja i rješavanju problema. Nasuprot tome, članovi Vijeća spremni su u bilo kojem trenutku omogućiti osnovno stručno funkcioniranje Vijeća, a pozdravit će svaki iskren i partnerski potez zasnovan na međusobnom uvažavanju, zaključili su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije