Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza projekta
Povratak na članak

Fakulteti ne odustaju od prijamnih ispita i žele ih organizirati – sami

Rektor Bjeliš traži od fakulteta da naprave analize uspješnosti studenata upisanih na temelju mature.

Komentari 24

Avatar kelt
kelt
07:57 29.12.2010.

@nekakav: ne znam u kojoj školi to prolaze svi s 5.0. U mojoj gimnaziji je samo jedna učenica prolazila s 5 i to ne 0. Znači samo je jedna bila oslobođena mature.

VL
OB
-obrisani-
23:30 28.12.2010.

Kad si HDZ moze sam suditi za pocinjene zlocine i pljacku, zasto ne bi ovi mogli .... koja je razlika? PLJUC!

VL
OB
-obrisani-
23:31 28.12.2010.

onaj tko zna nema se čega bojati. problem je s lopovima.

VL
OB
-obrisani-
23:36 28.12.2010.

Ja isto smatram da se hrvatski ustav ne treba postivati od strane onih koji nisu glasovali za HDZ ...

VL
UK
Ugo Kajvez
23:49 28.12.2010.

To se zove autonomija sveučilišta .......... a ne bologna proces !

VL
OB
-obrisani-
00:25 29.12.2010.

Fakulteti ne odustaju od prijamnih ispita i žele ih organizirati – sami _______________ Opete zele stvoriti uslove za mito i lovu, (kao trenutno pokazano znanje) a ne znanje i uspjeh koji je ucenik pokazao dugim godinama skole.....

VL
Avatar morski covik 1
morski covik 1
06:16 29.12.2010.

bologna sucks.... I to je to.... još jedno njesra... glup-gluplji-najgluplji.....

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:20 29.12.2010.

ovoga se boje samo oni koji su varali, koji su prepisivali, koji su dobili pitanja... svaki fakultet je poseban, i treba imati bar utjecaja 50% na ljude koji žele upisati baš njihov faks. kakva korupcija?! jel u redu da see kampanjskim učenjem, a ne znanjem, 2 mjeseca dijete ubije, i na maturi dobije super ocjene, koje će onda biti prevaga kod upisa? nije. diskriminacija? ne. nismo svi jednaki, nemamo svi jednake sposobnosti, niti smo svi jednako pametni. pa kolka je vrijednost današnje petice? 5.0? skoro pa nikakva. kad je više od 80% razreda super doličnih. to ne može biti. gaus je neumoljiv, krivulja pokazuje sve, a mi debelo odstupamo od toga.

VL
OB
-obrisani-
07:46 29.12.2010.

postoje veliki broj psihičkih kompleksa koji nisu nužno spojeni samo za svjesno Ja hellou...doktori....

VL
DO
doktorica
08:16 29.12.2010.

Na Medicinu su se uvijek upisivali najbolji i najvrijedniji kojima nije problem položiti prijamni!

VL
LE
LeticijaLasic
08:17 29.12.2010.

Hitno Uskok treba ući na Medicinksi fakultet jer ovo nije ništa drugo nego DIREKTNA potpora korupciji. Drugim riječima do sada se na nivou države obavljala državna matura koja je pod jednakim uvjetima testirala svakog učenika i rađene su nacionalne liste na osnovu njihovih rezulta. Drugim riječima na te rang liste NITKO nije mogao utjecati, sve je bilo transparentnije da ne može transparentnije biti. Svaki učenik se upisao gdje je zaslužio i nikakva veza na fakultetu nije mogla pomoći. Što sad radi Medicinski fakultet: ŠIROM VRATA OTVARA VRATA KORUPCIJI jer pored pravedne nacionalne liste, uzeli su pravo da oni rade paralelan test gdje će oni upisivati onoga kojeg oni hoće mimo rezultata Državne mature. Taj dekan je smješan lik koji iz moralnih razloga treba dati ostavku odmah jer je očito da je iskorišten u nečije svrhe. Osim toga učenicima je najbolje bojkotirati taj fakultet, pa imaju još tri Medicinska fakulteta u državi.

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
09:16 29.12.2010.

Prijemni ispit za lopovluk i nerad! Pa nemoze svak da krade to je samo za one sa visokin HQ. I onda ih osloboditi zakona koji vaze za nas obicne ljude da nebi slucajno ko sada zavrsili u przunu. ZIVJELO ROBOVLASTNISTVO!

VL
DR
Drizzt
10:01 29.12.2010.

Ponovno uvođenje prijemnih nema veze sa korupcijom na fakultetom nego sa time da se bolje testiraju budući studenti. Razina znanja kemije, fizkie i biologije se uveliko razlikuje na prijemnima i na državnoj maturi. Vrste zadataka su također drukčije. Npr. PMF i medicina ne traže isto znanje iz kemije, a još manje biologije. Moje mišljenje je da je fakultet navjiše zabrinula kvaliteta ovogodišnjih brucoša. Naime vec sada se vidi da su rezultati ovogodišnjih brucoša nešto lošiji od prijašnjih godina (to zanm iz prve ruke jer sam student MEFa u ZG). S obzirom da ce studenti medicine jednog dana biti odgovorni za ljudske živote mislim da je u redu da ih se još dodatno isprofilira. I nije HQ nego IQ

VL
OB
-obrisani-
10:18 29.12.2010.

Otkad su prijemni postali prijamni!? Ima li koji stručnjak da mi to objasni?

VL
GR
grčkorimski
10:27 29.12.2010.

državna matura je potpuno nepotrebna glupost prepisana od nekog izvana, kao i većina stvari u ovoj državi, a nakon nekog vremena će se dokazati da je to tako. navest ću samo jedna razlog jer mi se neda pisati više. u ovoj zemlji nitko trenutno stariji od 20 god. više nikad neće upisati faks jer mora polagati državnu maturu koja obuhvaća gradivo srednjih škola iz 288 predmeta. toliko o poticanju visokog obrazovanja.

VL
PI
piccolo
11:01 29.12.2010.

kurcula............. ma daj ne sviraj kurcu..liću, ako neznaš kaj bi pisal puši kurculu a ne bljuzgaraj

VL
GR
grrrl
10:53 29.12.2010.

Kao ovogodišnja maturantica koja se namjerava upisati na medicinu, imam potrebu komentirati. Kad sam čula za povratak dodatnog testa na MEFZg, moram priznati da sam odahnula. Naime, to za nas znači da treba učiti manje gradiva i usmjeriti se naa ono što je potrebno za praćenje samog studija. Sama sam došla do zaključka da to realno ne može svaki upisani ove akademske godine, jer se realno za upis mogla izvrzno napisati fizika, malo manje kemija, a biologija nikako. Realno, i takav se maturant mogao napisati na fakultet. To je još jedan razlog zašto se uveo prijemni. Znam da ćete reći da sam mlada, slijepa i neuka što podupirem odluku Senata, ali zar vrijedi u svakoj stvari nalaziti korupciju? Naravno, treba biti oprezan, al ovakve reakcije v/nas dovode do zanesenosti i ljutnje, konačno i opće depresije, a možda smo baš mi oni koji bi mogli zaustaviti pošast što valda ovom državom i konačno biti sretniji. Ovakvim pisanjem novinara i ovakvom reakcijom to nikako ne može biti moguće.

VL
OB
-obrisani-
12:19 29.12.2010.

Čemu da se vređamo ako ne moramo!? Ja samo kažem da je oduvek bio prijemni, kako u jezičkom standardu, tako i u prirodnom govoru, i to bez obzira da li je to prirodni govor pravoslavnih ili katoličkih Srba. Zato se čudim otkud je sad iznikolo ovo \"prijamni\"? Jel se negde tako govori, i ako da, gde? I zašto se, ako se čak negde tako i govori, uvodi oblik koji govori ogromna manjina kao obavezan za većinu?

VL
AZ
azinaesutaresija
12:30 29.12.2010.

Ovdje se govori o raspodjeli privilegiranih položaja u društvu i kriterijima za regrutaciju tih osoba. Ne govori se o pružanju stručne i financijske podrške osobama koji svoj radni vijek žele posvetiti unaprjeđenju društva u kome žive jer ocjene koje dijete zasluži u osnovnoj ili srednjoj školi nikome razumnom ne može biti nikakvo jamstvo uspješnosti u struci. Sve je to ispolitizirani cirkus.

VL
SA
sandrina
13:53 29.12.2010.

Fakulteti Sveučilišta....tako je, zadržite pod svaku cijenu dignitet i vrijednost koje ima Zagrebačko sveučilište oduvijek...Ministar Fuchs se ufurao u film u kojem u Hrvatskoj sve što vrijedi se uništava ili se srozava na nulu.....Svi smo nekad pisali prijamne ispite ii nitko nije umro od mature+prijamnog na faksu. Nije bilo lako, štrebalo se i to je normalna stvar. Oni koji ne polože, ništa lakše. Bar je kojekakvih Visokih škola za diplomacije, ekonomije, PR i bla bla bla ko dreka....Upišete neku Visoku školicu i mislite da studirate, hahahahah....Dajte molim vas, zna se dobro što je pravi Fax, a što Veleučilište i njihovi tečajevi!!!!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.