Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALNI OSTACI

Facebook će za pedeset godina imati više profila mrtvih nego živih korisnika

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
29.04.2019.
u 16:06

Otprilike 1.4 milijardi korisnika Facebooka umrijet će do kraja stoljeća.

Facebook bi za pedeset godina mogao imati više profila mrtvih nego živih ljudi, tvrde istraživači sa Sveučilišta u Oxfordu.

Uzimajući u obzir trenutni rast Facebook-a, studije sa Sveučilišta u Oxfordu utvrdile se da će 61 % od 2.3 milijardi trenutnih korisnika Facebook-a umrijeti prije kraja stoljeća, prenosi dailymail.co.uk.

Bit će ovo prvi put da će broj mrtvih prestići broj živih na najvećoj društvenoj mreži na svijetu.

Istraživači smatraju da bi to moglo prisiliti društvo da preispita dugoročni utjecaj korištenja društvenih mreža. Podižu se pitanja o tome tko polaže prava na sve te podatke i kako s njima upravljati, a da se ne naruše interesi obitelji i prijatelja.

- Upravljanje našim digitalnim ostacima će prije ili kasnije utjecati na sve koji koriste društvene mreže, s obzirom na to da ćemo jednog dana svi umrijeti i naši podaci ostat će iza nas, izjavio je Carl Ohman, autor studije.

Suautor David Watson smatra da bi Facebook u budućnosti trebao omogućiti povjesničarima pristup podacima kako bi mogli razumjeti povijest.

Facebook, koji također posjeduje Instagram i WhatsApp, najveća je društvena mreža. Nakon što korisnik umre stranica njegovog profila obično postaje memorijalni prostor. 

Svakog mjeseca 30 milijuna ljudi posjeti takve profile.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Dumen
Dumen
03:18 01.05.2019.

veća je vjerojatnost da će biti u većini zemalja zabranjen

KO
komar64
19:43 29.04.2019.

Moje će sigurno biti na toj listi.

Avatar dkoor
dkoor
16:15 29.04.2019.

Radi se o milijardama, ne bilijunima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije