Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Evo što je Praljak u pismima poručio obitelji i supruzi

"Obitelji! Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno – smireno, promišljeno, samosvjesno."
28. veljače 2018. u 22:58 23338 prikaza
Slobodan Praljak
Foto: Boris Ščitar
Pogledajte galeriju 1/4

Neovisna stručna istraga provedena nakon samoubojstva generala Slobodana Praljka, osuđenog za zločine u BiH, utvrdila je da nije bilo nikakvih propusta ili manjkavosti u pravnom okviru Haaškog suda u pogledu tretmana zatvorenika. Ujedno u pogledu otrova koji je Praljak upotrijebio navedeno je da je bila riječ o kalijevu cijanidu te da nije moguće točno utvrditi kada ga je i kako nabavio.

Slobodan Praljak Haaški sud: 'Neovisna istraga Praljkova samoubojstva nije utvrdila propuste'

A UN-ovi istražitelji diplomatskim putem nedavno su generalovoj supruzi Kaći Praljak dostavili dva njegova pisma, piše Dnevnik. Oba su napisana u ponedjeljak 27. studenog, dva dana prije objave pravomoćne presude.

Slobodan Praljak
1 / 6
Praljak

U pismu namijenjenom obitelji poručio je sljedeće:

"Obitelji! Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno - smireno, promišljeno, samosvjesno."

Slobodan Praljak - Mirogoj OBITELJ I PRIJATELJI Tiho i bez ikakve pompe na Mirogoju je u četvrtak ispraćen general Praljak

Drugo pismo je poruka supruzi.

"Kaća, mislim da ćeš pismo 'Obitelji' morati objelodaniti, kako bi spriječila beskrajna naklapanja, laži, jadnu psihologiju itd.", napisao je supruzi Slobodan Praljak.

Osim dva privatna pisma, obitelj generala Praljka još nije dobila ni nalaz obdukcije ni bilo koji drugi dokument. 

Komemoracija za Slobodana Praljka Posljednje zbogom Tuđman: Praljkov čin nije kukavički, ni potez očajnika Odluka Kolinda Grabar-Kitarović: Šestorici Hrvata neću oduzeti odlikovanja Bakir izetbegović Bakir Izetbegović 'Praljak je zločinac, Hrvatska i Srbija propustile priliku suočiti se s prošlošću'
Na žlicu
Često ga radite, ali nikad vam ne uspije kao mamin. Ovaj recept za varivo od graška briše sve dosadašnje pogreške
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati