Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen sadržaj

Evo što je Praljak u pismima poručio obitelji i supruzi

Slobodan Praljak
Foto: Boris Ščitar
1/4
28.02.2018.
u 22:58

"Obitelji! Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno – smireno, promišljeno, samosvjesno."

Neovisna stručna istraga provedena nakon samoubojstva generala Slobodana Praljka, osuđenog za zločine u BiH, utvrdila je da nije bilo nikakvih propusta ili manjkavosti u pravnom okviru Haaškog suda u pogledu tretmana zatvorenika. Ujedno u pogledu otrova koji je Praljak upotrijebio navedeno je da je bila riječ o kalijevu cijanidu te da nije moguće točno utvrditi kada ga je i kako nabavio.

A UN-ovi istražitelji diplomatskim putem nedavno su generalovoj supruzi Kaći Praljak dostavili dva njegova pisma, piše Dnevnik. Oba su napisana u ponedjeljak 27. studenog, dva dana prije objave pravomoćne presude.

Slobodan Praljak
1/6

U pismu namijenjenom obitelji poručio je sljedeće:

"Obitelji! Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, donio sam odavno - smireno, promišljeno, samosvjesno."

Drugo pismo je poruka supruzi.

"Kaća, mislim da ćeš pismo 'Obitelji' morati objelodaniti, kako bi spriječila beskrajna naklapanja, laži, jadnu psihologiju itd.", napisao je supruzi Slobodan Praljak.

Osim dva privatna pisma, obitelj generala Praljka još nije dobila ni nalaz obdukcije ni bilo koji drugi dokument. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije