Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu viđeni više od stoljeća

Bili su pred izumiranjem, no nadzorna kamera uhvatila ih je na sjeveru Francuske

Sivi vuk
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
19.04.2020.
u 22:13

Stručnjaci francuskog ureda za biološku raznolikost, koji prate populaciju vrste, potvrdili su kako je najvjerojatnije riječ o sivom vuku.

U Normandiji, na sjeveru Francuske navodno je viđen i fotografiran europski sivi vuk, prvi put na tom području nakon jednog stoljeća

Fotografije je snimila nadzorna kamera, a čini se kako se europski sivi vuk sam kretao selom Londinières, u departmanu Seini-Maritime.

Stručnjaci francuskog ureda za biološku raznolikost potvrdili su kako je najvjerojatnije riječ o sivom vuku, piše Daily Mail.

Vukovi su u Europi prisutni od davnina, međutim, europski sivi vuk bio je pred izumiranjem u Francuskoj 1930-ih zbog lova - uglavnom zbog poljoprivrednika koji su štitili svoju stoku.

U posljednjih 30 godina vrsta se ponovo pojavljuje na jugu Francuske, nakon prelaska iz Italije - no za sada se nije mislilo da su stigli na sjever. Vjeruje se da je vuk putovao sam u potrazi za partnerom ili partnericom, što je uobičajena proljetna aktivnost za mlade vukove.

Ključne riječi

Komentara 4

BE
Beskucnik
00:58 20.04.2020.

Moze mi netko objasnit ,kakva korist moze biti od vuka u gusto naseljenom i slabo sumovitom kraju ,ili ce napadat stoku i ljubimce a mozda gladni oportunist uhvati i necije dijete , jer to je najlaksi plijen ,nije rijedak napadd vuka u Indiji ili kanadi Rusiji gdje rade kolektivne odstrijele i placaju po ubijenom vuku , koja je korist ????

Avatar drug Joža
drug Joža
23:33 19.04.2020.

Vučić pobjegao od katantene?

Avatar miyamoto
miyamoto
22:48 19.04.2020.

Vuk traži partnericu a ne partnera. Vučica traži partnera. Ne postoji vuk pederot

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije