Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera u komisiji

Europski povjerenik J. Dalli dao ostavku zbog pokušaja korupcije

john dalli
Reuters/PIXSELL
16.10.2012.
u 21:38

Europski antikorupcijski ured otkrio je da je jedan malteški poduzetnik tražio od švedske duhanske industrije novac u zamjenu za pristup Dalliju i utjecaj na njegove odluke.

Afera i ostavka u Europskoj komisiji! Europski povjerenik za zdravlje i zaštitu potrošača John Dalli dao je ostavku nakon što je OLAF, Europski antikorupcijski ured, otkrio da je jedan malteški poduzetnik tražio od švedske duhanske industrije novac u zamjenu za pristup Dalliju i utjecaj na njegove odluke.

Proizvođač cigareta Swedish Match nije sklopio posao s malteškim poduzetnikom već je sve prijavio OLAF-u, koji je završio istragu. Predsjednik Komisije Jose Manuel Barroso odlučio je da Maroš Šefčovič, povjerenik iz slovačke kvote, privremeno preuzeme Dallijev sektor dok Malta ne predloži novog kandidata. Inače, nakon što Hrvatska postane članica EU, što se očekuje 1. srpnja 2013., jedan od europskih povjerenika bit će i Hrvat, a neslužbeno se govori da će to biti Neven Mimica.

U bruxelleskim kuloarima neslužbeno se nagađa da bi Mimica mogao dobiti upravo sektor zaštite potrošača koji bi bio odvojen od sektora zdravlja, ali afera i ostavka povjerenika Johna Dallija novi je razvoj događaja.

Komentara 11

AL
alapača
21:53 16.10.2012.

a šta, pobogu, Neven Mimica zna o zaštiti potrošača? vjerojatno ni njegovi spomenuti prethodnici na tom mjestu ne znaju ništa. vjerojatno ni drugi imenovani povjerenici EK ne znaju ništa o sektoru kojem šefuju. ne znam tko upravlja EU, al upravlja loše-sve je to jalova birokracija regrutirana negativnom selekcijom iz lokanih neposobnih birokracija.

OB
-obrisani-
22:02 16.10.2012.

Postovani! Europski povjerenik J. Dalli dao ostavku zbog pokušaja korupcije * U Hrvatskoj nezamislivo. I zato zelim da postanemo clanica EU. Zbog vise transparentnosti i odgovornosti. Jer samo zbog nas to ne zelimo uraditi, zbog EU mozda. Lijep pozdrav!

OB
-obrisani-
21:45 16.10.2012.

Kad je neznalica! Da je angažirao Mladena Bajića i DORH još bi dobio i Nobelovu nagradu za korupciju, pardon, mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije