Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera u komisiji
Povratak na članak

Europski povjerenik J. Dalli dao ostavku zbog pokušaja korupcije

Europski antikorupcijski ured otkrio je da je jedan malteški poduzetnik tražio od švedske duhanske industrije novac u zamjenu za pristup Dalliju i utjecaj na njegove odluke.

Komentari 11

OB
-obrisani-
21:45 16.10.2012.

Kad je neznalica! Da je angažirao Mladena Bajića i DORH još bi dobio i Nobelovu nagradu za korupciju, pardon, mir.

VL
AL
alapača
21:53 16.10.2012.

a šta, pobogu, Neven Mimica zna o zaštiti potrošača? vjerojatno ni njegovi spomenuti prethodnici na tom mjestu ne znaju ništa. vjerojatno ni drugi imenovani povjerenici EK ne znaju ništa o sektoru kojem šefuju. ne znam tko upravlja EU, al upravlja loše-sve je to jalova birokracija regrutirana negativnom selekcijom iz lokanih neposobnih birokracija.

VL
OB
-obrisani-
22:02 16.10.2012.

Postovani! Europski povjerenik J. Dalli dao ostavku zbog pokušaja korupcije * U Hrvatskoj nezamislivo. I zato zelim da postanemo clanica EU. Zbog vise transparentnosti i odgovornosti. Jer samo zbog nas to ne zelimo uraditi, zbog EU mozda. Lijep pozdrav!

VL
AL
alapača
22:08 16.10.2012.

lol Dalli je knjigovođa i ovo mu nije prva korupcijska afera, ni na Malti, ni u EU. stručno znanje knjigovodstva svakako ga čini meritornim da 'zaštiti' potrošače odobravanjem proizvodnje i prodaje gmo krumpira i ostalih gmozova. al tu je sigurno imao bolje posrednike od zemljaka koji ga je sad potopio.

VL
DU
Deleted user
22:30 16.10.2012.

Dao čovjek ostavku zbog korupcije, odnosno pokušaja. Tako je to u civiliziranim zemljama s civliziranim političarima i civiliziranim medijima. Da nije dao ostavku pritisak medija i javnosti bio bi toliko velik da bi ga na ostavku prisilili. Naši političari ovo vjerojatno čitaju s nevjericom. Zmislite samo da jedan civilizirani premijer, jedne civilizirane zemlje u civiliziranom svijetu izjavi da je njegova zemlja "slučajna država", da joj je "nacija apsolutni pradaox", ili da taj premijer ima u kabinetu dvostrukog ubojicu na cesti, koji još k tome slovi kao jedan od najvećih privrednih mutikaša u državi, toj državi duguje na desetke milijuna kuna, svojim radnicima ne isplaćuje plaće, itd, itd...što mislite koliko dugo bi taj bio premijer? Što bi od njega napravili mediji? A naši mediji? Oni su još tekstualno aplaudirali na ovakve suludosti izrečene u svijetu od premijera. Evo koliko smo kao država sa svim političarima i sa svim medijima daleko od civiliziranog svijeta.

VL
Avatar Prodanović
Prodanović
22:43 16.10.2012.

Evo ga nama za savjetnika!!!

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
23:16 16.10.2012.

stinatvrda je napisao/la: Odličan komentar !

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
07:24 17.10.2012.

Ma " naletio" čovjek, netko je morao, šta ćeš. Tako je i kod nas, tko naleti obere bostan, a ostali nastave. Samo Jozo Barroso se čvrsto drži.

VL
BB
brle brkić
08:09 17.10.2012.

ovi komisijonari čim pomisle na korupciju odma daju ostavke a jesu pošteni svaka i čast.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:00 17.10.2012.

čekajte samo dok se mimica uhvati posla trebat će te još tri antikorupcijska ureda ...

VL
Avatar puky
puky
07:23 17.10.2012.

... baš mi i nije ovo jasno ?!?! ... zašto bi zbog pokušaja korupcije dao ostavku ? ... valjda je dao ostavku jer nije prijavio koruptivnu ponudu već je imao neke svoje planove u vezi sa tim a to nije "pokušaj korupcije" već korupcija "u tijeku" ... strava ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.