Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predložio Plenković

Europski parlament raspravljat će o hitnoj rezoluciji o Šešelju

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
20.11.2014.
u 15:59

Zastupnik Plenković očekuje da će prijedlog rezolucija dobiti podršku većine zastupnika u Europskom parlamentu.

Na dnevnom redu Europskog parlamenta sljedećeg tjedna će se naći rezolucija "Srbija: slučaj optuženog ratnog zločinca Šešelja" koju je predložio hrvatski eurozastupnik, HDZ-ovac Andrej Plenković.

"Na Konferenciji predsjednika Klubova zastupnika u Europskom parlamentu održanoj danas u Bruxellesu usvojen je prijedlog Kluba Europske pučke stranke, a na inicijativu potpredsjednika Odbora za vanjske poslove Andreja Plenkovića, koju su podržali svi hrvatski zastupnici, o uvrštavanju na dnevni red hitne rezolucije ''Srbija: slučaj optuženog ratnog zločinca Šešelja'", izvijestili su iz Europske pučke stranke.

Cilj je osuda ponašanja Vojislava Šešelja

Dodaju da je cilj te hitne rezolucije "osuda ponašanja i ratno-huškačke retorike optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja nakon odluke Raspravnog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o njegovom privremenom puštanju na slobodu".

"Europski parlament će se na taj način jasno usprotiviti Šešeljevim istupima koji ukazuju na kršenje vladavine prava, pretenzije na teritorij drugih država zagovaranjem projekta 'Velike Srbije' - uključujući i Hrvatsku kao članicu EU, te narušavanje stabilnosti i suradnje među zemljama u regiji", stoji u priopćenju Europske pučke stranke.

Izvrstan uspjeh

Smatraju da je uvrštavanje ove rezolucije na dnevni red Parlamenta "izvrstan uspjeh" te to objašnjavaju činjenicom da se na plenarnoj sjednici mogu naći maksimalno tri prijedloga o hitnim rezolucijama. Dok danas počinje rad na usuglašavanju teksta rezolucije, sljedećeg tjedna će biti održana rasprava u Europskom parlamentu i glasovanje o rezoluciji.

"Zastupnik Plenković očekuje da će prijedlog rezolucija dobiti podršku većine zastupnika u Europskom parlamentu", zaključuju u priopćenju iz Europske pučke stranke.

>>Šešelj divljao, a Pusić cijelih sedam dana – šutjela

>>Brammertz: Svjestan sam da Šešeljeve izjave šokiraju ljude

Komentara 40

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:22 20.11.2014.

Sa Šešeljom i skupovima po Srbiji smo dobili još jednom dokaz da njihovi apetiti za teritorijem ne jenjavaju, a potvrdio i Dačić u Bruxellesu kako im treba izlaz na more..

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
16:18 20.11.2014.

Lako za Šešelja. Šta ćemo s našim kukurikavcima?

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
17:35 20.11.2014.

Sve ukazuje da netko komanduje Haškim sucima koji su Šešelja pustili uprkos što im je govorio da mogu popušiti. Bolestan je za sud a i te kako zdrav za javno sijanje mržnje. Ovo je dokaz da smo svi mi "nečiji"" bijeli miševi za eksperimentiranje i t9i još od 90te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije