Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost u divljini

Europska zemlja ima sve više napada medvjeda, sazvat će posebnu sjednicu: 'Moramo zaštititi zdravlje ljudi'

Zagrebački zoološki vrt dobio nove stanovnike, medvjediće Alberta i Ketu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
05.04.2024.
u 11:06

Predsjednik parlamenta Peter Pellegrini, ujedno i kandidat na predsjedničkim izborima u subotu, najavio je da će biti sazvana posebna sjednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o porastu sukoba smeđih medvjeda i ljudi.

Šumski radnik u Slovačkoj s nekoliko je slomljenih kostiju 'platio' susret sa smeđim medvjedom na zabačenom šumskom putu. Nevolja se dogodila u gusto obrasloj šumi u općini Kvačany, daleko od naseljenih područja, rekla je u četvrtak novinskoj agenciji TASR glasnogovornica državne organizacije za zaštitu prirode SOPSR.

"Medvjed je na uskom šumskom putu na strmom terenu naletio na šumskog radnika i oborio ga na tlo", rekla je glasnogovornica. On je potom pao niz padinu i slomio nekoliko rebara. 

Predsjednik parlamenta Peter Pellegrini, ujedno i kandidat na predsjedničkim izborima u subotu, najavio je da će biti sazvana posebna sjednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o porastu sukoba smeđih medvjeda i ljudi. "Država prije svega mora zaštititi živote i zdravlje ljudi, a tek onda predatora", rekao je Pellegrini za agenciju TASR.

Medvjedi su tijekom vikenda napali i ozlijedili gljivara i planinara. Sredinom ožujka medvjed koji je zalutao u gradić Liptovsky Mikulaš ozlijedio je petero ljudi.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Muškarac u Zagrebu upucao žensku osobu

 

Ključne riječi

Komentara 2

JO
JOZO
14:52 05.04.2024.

Medvjedi su nervozni jer su zime pre tople i ne mogu odspavati zimski san, (hibernirati) što im je prirodno potrebno.

HO
homofobic
11:36 05.04.2024.

Cjepite ljude protiv medvjeda! (i vukova)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije