Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS

VIDEO 'Tata, pazi medo': Nije mu vjerovao, sve dok ga medvjed nije odalamio i našao se iznad njega

Foto: pixabay
25.03.2024.
u 13:44

Iako je napad trajao 30-ak sekundi, činilo se još i duže. 'Dok je medvjed išao prema meni, mogao sam ga čuti kako duboko diše. Njegova snaga je bila nevjerojatna. Srećom, prilično sam visok i snažan i bavim se puno sportom, pa mislim da mi je to pomoglo da preživim.'

Neslane šale su omiljene 13-godišnjem dječaku Oliveru Biškupiću, pa kad je viknuo 'Tata, pazi – medo!' nije ni čudo što ga je ignorirao njegov otac Filip dok su se vozili biciklima u slovačkog gradu Liptovskýom Mikulášu. No, samo par sekundi kasnije shvatio je kako je dječak smrtno ozbiljan. Medvjed ga je snažno udario s leđa i izbacio na taj način s bicikla, a kad je Filip Biškupić dignuo glavu shvatio je da se nad njime nadvio medvjed.

I dok ih je dječak gledao u užasu, mladi medvjed počeo je gristi i grebati mu oca sa svojim kanžama. 'Moj instinkt je bio da pokrijem lice i vrat rukama i dignem se što sam jače mogao', rekao je gospodin Biškupič za Daily Mail.

Iako je napad trajao 30-ak sekundi, činilo se još i duže. 'Dok je medvjed išao prema meni, mogao sam ga čuti kako duboko diše. Njegova snaga je bila nevjerojatna. Srećom, prilično sam visok i snažan  i bavim se puno sportom, pa mislim da mi je to pomoglo da preživim.'

Prolaznici su snimali napad medvjeda s mobitelima, ali nitko mu nije priskočio u pomoć. "Nije da su mogli puno učiniti", slijegnuo je ramenima Biskupić koji slobodno može taj dan pisati kao novi rođendan.  Iako nije siguran što je bilo to što je prekinulo napad, vjeruje kako ga je možda otjerao jedan od njegovih udaraca nogom zbog čega je Biškupić uganuo gležanj. Slovak je zadobio ubodne rane na prsnom košu i stražnjici.  Kad je vidio da mu krv curi iz lijevog oka, prestrašio se jer je mislio da će oslijepiti, ali utvrdilo se da je ustvari zadobio posjekotinu iznad oko.

Ne krivi medvjeda za ono što se dogodilo, već pretpostavlja da se izgubio i da mu se ispriječio na putu dok je 'panično' jurio gradom i iz straha ga napao. U bolnici je saznao da nije bio jedina žrtva medvjeda, već su na liječenju od zadobivenih ozlijeda i šoka i drugih četvero mještana: dvije sredovječne žene, desetogodišnja djevojčica i stariji muškarac. .

FOTO Znate li koje je najdulje selo u Hrvatskoj? 'Idem kod susjeda tamo može značiti i par kilometara'

1/8
Ključne riječi

Komentara 1

HO
homofobic
15:18 25.03.2024.

Bavljanje sportom mu je sigurno puno pomoglo! Sretan je da se medo upravo "digo od stola" i da nije bio mrzovoljan a sve ostalo je pljucniti u hurikan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije