Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvor iz Komisije:

'Juncker ne planira sastanak s Cerarom i Plenkovićem, to je u njihovim rukama'

Miro Cerar i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
12.01.2018.
u 13:14

Po tvrdnjama vrlo upućenog izvora, Juncker nema namjeru posredovati u hrvatsko-slovenskom sporu onako kako su slovenski mediji neslužbeno najavili da će posredovati

To je u rukama dvojice premijera, Juncker se tu neće miješati i nikakav zajednički sastanak s dvojicom premijera nije bio dogovoren na sastanku s predsjednikom Pahorom, rekao je danas Večernjem listu u Sofiji visoki izvor iz Europske komisije, upitan o onome što su slovenski mediji neslužbeno najavili kao sastanak Junckera, Plenkovića i Cerara na temu arbitraže o hrvatsko-slovenskoj granici, koji se, kao, treba dogoditi do kraja siječnja u Bruxellesu.

Po tvrdnjama ovog, vrlo upućenog izvora, Juncker nema namjeru posredovati u hrvatsko-slovenskom sporu onako kako su slovenski mediji neslužbeno najavili da će posredovati.

Prema pisanju hrvatskih medija, a i prema izjavi koju je premijer Andrej Plenković dao jučer u Zagrebu, ranije je dogovoren Plenkovićev posjet predsjedniku Komisije Junckeru u Bruxellesu 14. veljače. No, to očito nije ono na što su ciljali slovenski mediji kad su najavili da će Juncker pozvati Plenkovića i slovenskog premijera Miru Cerara do kraja siječnja u Bruxelles i tako preuzeti “kormilo arbitražne barke”.

Premijer Plenković jučer je ovako opisao taj otprije dogovoreni posjet Bruxellesu u veljači:

– Sredinom veljače s predsjednikom Europske komisije Junckerom imam dogovoren poseban sastanak – s njim i cijelim kolegijem EK, gdje ćemo staviti na stol sva relevantna pitanja koja su bitna za Hrvatsku u odnosu našeg članstva u EU pa i u odnosima sa susjedima – rekao je Plenković i dodao da će to biti prigoda da Komisiji rastumači hrvatske stavove i pristup rješavanju graničnog spora sa Slovenijom. 

Miro Cerar i Andrej Plenković
1/18

Komentara 79

Avatar poljicanin
poljicanin
17:22 12.01.2018.

E moj Plenkovicu,opali ti njemu šamar umjesto pružanja ruke.

FI
fighter
16:26 12.01.2018.

Činjenica je da Slovenija ima pretenzija prema našem području.Toliko ste bezobzirni, a

Avatar jest
jest
13:37 12.01.2018.

RKTOP Petar Krešimir IV je najbolja diplomacija sa Slovenskim političarima (tu isključujem narod, on nije kriv).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije