Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spor hrvatske i slovenije

Bugarski premijer: Iskreno ću zamoliti Plenkovića da pokaže volju

Bojko Borisov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
11.01.2018.
u 11:53

Među četiri prioriteta bugarskog predsjedanja Vijećem EU nalazi se i rad na europskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana.

Bugarski premijer Bojko Borisov, čija zemlja večerašnjom svečanom ceremonijom i sutrašnjim sastankom s kolegijem povjerenika Europske komisije u Sofiji službeno obilježava početak šestomjesečnog predsjedanja Vijećem EU, smatra da je slovensko-hrvatski spor oko arbitraže o granici “bilateralno pitanje, ali koje nažalost ima učinak na zapadni Balkan i čitavu EU”.

- Neću biti arbitar, niti dijeliti savjete, niti suditi o tome. Slovenija i Hrvatska moraju pronaći bilateralno rješenje za taj spor. Jer, ako takav konflikt ostane, to ometa europsku perspektivu zapadnog Balkana. Iskreno ću zamoliti hrvatskog premijera da pokaže volju - izjavio je premijer Borisov na primanju za 50-ak briselskih dopisnika najvažnijih europskih medijskih kuća, među kojima su Večernji List iz Hrvatske i Delo iz Slovenije. 

Među četiri prioriteta bugarskog predsjedanja Vijećem EU nalazi se i rad na europskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana. 

“Ambicija bugarskog predsjedavanja je da bude balkansko predsjedavanje”, piše u dokumentima podijeljenim novinarima u Sofiji. 

Pogledajte i galeriju: Ribari i policija u Savudriji

Bojko Borisov
1/10

Komentara 66

Avatar dmitarX
dmitarX
12:24 11.01.2018.

Bojko, daj ti komad Bugarske slovencima, pokaži dobru volju..

DU
Deleted user
12:14 11.01.2018.

Volju za sto? Mito i korupcija temelj su Eunije uz obilato svrsavanje na Sorosa i njegov novac.

DU
Deleted user
12:31 11.01.2018.

Nece biti arbitar, a iskreno ce zamoliti Plenkovica da pokaze volju. Pa majmune balkanski samom tom izjavom si se svrstao na stranu Slovenije. Zamoli iskreno i Cerara, jer kao sto si rekao, to je bilateralno pitanje. Sama rijec "bilateral " upucuje na to da su u sporu dvije strane. Ovaj bi komotno mogao biti urednik VL-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije