Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživački institut njemačke vlade

Europom hara najgora epidemija ptičje gripe: 'Nema kraja na vidiku. Novi slučajevi se otkrivaju svakodnevno'

Birds Flu Outbreak
Foto: Rafael Ben-Ari
1/3
30.12.2021.
u 09:00

Samo u Njemačkoj, 394 slučaja otkrivena su kod divljih ptica, uključujući patke, guske, labudove i galebove, između početka listopada i 29. prosinca. Slučajevi su otkriveni prvenstveno uzduž obale.

Europa se suočava s dosad najgorom epidemijom ptičje gripe, prema istraživačkom institutu njemačke vlade. "Trenutno se suočavamo s najsnažnijom epidemijom ptičje gripe dosad u Njemačkoj i Europi", objavio je Institut Friedrich Loeffler (FLI), njemački savezni istraživački institut za zdravlje životinja.

Novi slučajevi se otkrivaju svakodnevno i nisu samo divlje ptice zahvaćene, prema institutu.

"Nema kraja na vidiku - pogođene zemlje se protežu od Finske do Farskih otoka i Irske, od Rusije do Portugala", prema institutu.

Slučajevi su također pronađeni u Kanadi, Indiji i Istočnoj Aziji.

Samo u Njemačkoj, 394 slučaja otkrivena su kod divljih ptica, uključujući patke, guske, labudove i galebove, između početka listopada i 29. prosinca. Slučajevi su otkriveni prvenstveno uzduž obale.

FLI je također zabilježio 46 slučajeva na njemačkim peradarskim farmama. U istom vremenskom okviru diljem Europe, podaci FLI-ja pokazali su 675 zaraza kod divljih ptica i 534 zaraze među stokom. Dodatni slučajevi zabilježeni su kod sisavaca ove godine, na primjer među crvenim lisicama u Nizozemskoj i Finskoj, sivim tuljanima u Švedskog, lučkim tuljanima u Njemačkoj i vidrama u Finskoj.

Ključne riječi

Komentara 20

JO
JosefKa
09:19 30.12.2021.

Da pogodim...cjepivo je spremno.

Avatar Virus_1984
Virus_1984
09:15 30.12.2021.

Omikron podbacio, Mile dajder nešto novo...

Avatar BitceSveOK
BitceSveOK
09:34 30.12.2021.

Nema više jaja iz uvoza. Morat ću nabavit jednu kokoš i stavit je na balkon. Ako ljudi mogu držat u stanovima papige, pse i mačke, što ne bi i kokoš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije