Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Europljani mijenjaju navike korištenja mobilnih telefona

Postotak onih koji nisu upotrebljavali podatkovni promet na putovanjima u inozemstvo nakon 15. lipnja 2017. prepolovio se
26. rujna 2017. u 16:15 1 komentara 1911 prikaza
telefoniranje
Foto: Thinkstock

Nakon prve sezone godišnjih odmora bez naplate roaminga, europski građani polako počinju mijenjati navike pri korištenju mobilnih telefona u inozemstvu, ali još uvijek 60 posto njih ograničava upotrebu mobitela na putovanju u drugu zemlju unutar EU-a u usporedbi s upotrebom u matičnoj zemlji, pokazuje istraživanje Eurobarometra.

Predstavljen Schengenski informacijski sustav Nadzor granice Hrvatska dosad provela 60 od 98 preporuka za Schengen

Istraživanje provedeno krajem kolovoza, nakon špice turističke sezone, pokazalo je da je većina građana upoznata s time da je korištenje roaminga besplatno od 15. lipnja ove godine, od kada na putovanjima u inozemstvo unutar EU-a svoje mobilne telefone mogu koristiti bez plaćanja dodatne naknade, isto kao da su kod kuće.

Njih 71 posto je izjavilo da su upoznati s ukidanjem naplate roaminga, a 72 posto ih misli da imaju koristi od toga.

Prije ukidanja naplate roaminga samo je 15 posto onih koji su putovali unutar EU-a koristili podatkovni promet, dok se nakon toga taj postotak udvostručio, 31 posto.

muslimani Studija europske agencije: Netočno je da muslimani nisu integrirani u EU

Postotak onih koji nisu upotrebljavali podatkovni promet na putovanjima u inozemstvo nakon 15. lipnja 2017. prepolovio se, 21 posto, u usporedbi s mjesecima prije tog datuma, 42 posto.

Ipak, i dalje je vrlo visok postotak onih koji oprezno koriste mobitele u europskom inozemstvu - 60 posto ih i nakon 15. lipnja 2017. ograničava upotrebu mobilnog telefona na putovanju u drugu zemlju unutar EU-a u usporedbi s upotrebom u matičnoj zemlji, pokazalo je istraživanje.

šaran Šansa za biznis Za hrvatskim šaranom ‘ludi’ na obali Baltika Prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva Kujundžić: 'Povećat ćemo porez na alkohol, cigarete, telefoniranje, kocku...' Hakerski napad Zaštita od hakera Nova agencija EU pomagat će državama u obrani od cyber napada

 

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
Pogledaj sve komentare
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.