Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raskol u bih

Europa bruji kako smo istisnuli Hrvate, ostali smo bez prijatelja

'16.10.2009.,Mostar - HDZ BiH, sastanak Dragana Covica i Sulejmana Tihica u prostorijama stranke HDZ BiH Photo:Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL'
'Zoran Grizelj/VLM/PIXSELL'
23.04.2012.
u 21:30

Koalicija SDP-SDA puca zbog Hrvata, ali i državnog proračuna zbog kojega su u ratu i u samom SDP-a

Bosni i Hercegovini prijeti nova politička kriza, ali razlozi ovaj put ne leže u međunacionalnom sučeljavanju, već u sve dubljem raskolu između SDP-a i SDA, stranaka koje su dobile većinsku potporu bošnjačkog biračkog tijela. Samo nekoliko mjeseci od formiranja vlade na državnoj razini, odnosi između SDP-a i SDA dovedeni su do točke u kojoj obje strane otvoreno najavljuju mogućnost raskida koalicije. SDA se usprotivila donošenju restriktivnog državnog proračuna, na kojem posebno inzistiraju srpske stranke u vladajućoj koaliciji. Čelnik SDA Sulejman Tihić poručio je da takav proračun državu gura u „invalidska kolica". Osim toga, Tihić je Lagumdžiji prigovorio i zbog inzistiranja na tome da se vlast u Federaciji BiH formira bez dvaju HDZ-a.

– Pravljenje koalicije s marginalnim hrvatskim strankama u javnosti je izazvalo buru negodovanja, ne samo kod nas već i u Hrvatskoj. Na kraju se ta percepcija formiranja vlasti u Federaciji preselila i u Bruxelles – ustvrdio je Tihić, prigovorivši SDP-u i zbog kandidiranja Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. S druge strane, SDP je odgovorio da će raskinuti koaliciju sa SDA optuživši ih za kriminal, lošu privatizaciju i sve drugo što se u BiH događalo u poslijeratnom periodu.

No, još veći problem za SDP sve je otvoreniji sukob između Zlatka Lagumdžije i Željka Komšića. Nakon što je nedavno zaprijetio ostavkom na sve funkcije u SDP-u, Komšić je sada najavio da kao član Predsjedništva BiH, suprotno stavovima svoje stranke, neće podržati prihvaćanje državnog proračuna.

Ključne riječi

Komentara 33

TO
Toni50
21:56 23.04.2012.

"""Europ""""a bruji- koja europa i zašto ? kako smo "istisnuli" Hrvate, ostali smo bez zadnjeg jedinoga prijatelja ... Tko su nam prijatelji ja misim uvjek samo kosovari i to ako drugih nemamo jedino ako čemo se lagati kao magarad !d ! Uostalo jesmo li sami sebi prijatelji ? ili zna se !

AB
A.B.
22:26 23.04.2012.

gurnut ce ih u invaldiska kolica? pa oni su vec u komi! invalidska kolica su luksuz za tu drzavu!

DE
DERAN
15:22 24.04.2012.

potucite se muški...bez čupanja i grebanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije