Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatnih 8 mil. eura

EU povećala pomoć za borbu protiv širenja ebole u Africi

ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
09.08.2014.
u 16:28

Podsjetimo, zbog širenja ebole Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je međunarodno izvanredno stanje.

Europska unija odlučila je izdvojiti dodatnih 8 miljuna eura sredstava za zaustavljanje širenja ebole u Zapadnoj Africi, javlja The Economic Times.

Pomoć koju je Europska komisija 2014. godine izdvojila za borbu protiv epidemije te smrtonosne bolesti popela se sada tako na 11.9 milijuna eura. Uz to, drugi europski mobilni labaratorij bit će u sljedećih nekoliko dana postavljen najvjerojatnije u Sierra Leoneu  kako bi pružio nužnu podršku u dijagnozi i testiranju.

Podsjetimo, zbog širenja ebole Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je međunarodno izvanredno stanje. Ova epidemija ebole počela je u Gvineji u prosincu 2013. Slučajevi su zabilježeni i u Liberiji, Nigeriji i Sijera Leoneu, a dosad je umrlo više od 930 ljudi. 

Dodatna sredstva EU pružiti će zdravstvenu zaštitu pogođenim zajednicama i pomoći u suzbijanju širenja epidemije, a biti će usmjerena kroz humanitarne partenere Europske komisije na terenu među kojima su UN-ove agencije i nevladine organizacije, navodi The Economic Times.

>> Španjolski svećenik zaražen ebolom stigao u Madrid na liječenje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije