Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA PRIJE KLANJA

EU parlament šokiran scenama transporta životinja: Iscrpljene, bolesne, prekrivene izmetom...

Životinje
Foto: Prijatelji životinja
1/5
14.03.2017.
u 12:20

'Teško je prihvatiti da je prijevoz životinja, koji uključuje neizmjernu patnju životinja, njihova svakodnevica, a završava pod mesarskim nožem'

Eksplicitne snimke okrutnosti u prijevozu živih životinja alarmirale su Europsku komisiju. Najavljena je istraga kršenja propisa pri transportu životinja.

Snimke su prošle tjedan otkrile organizacije za zaštitu prava životinja: Animals International (AI), Tierschutzbund Zurich/Animal Welfare Foundation (TSB|AWF) i Eurogroup for Animals na konferenciji za visoke službenike Europske komisije i Parlamenta u Bruxellesu.

Šokantne snimke brutalnog zlostavljanja životinja pokazuju jasno kršenje europskih zakona i otkrivaju surovu stvarnost životinja u prijevozu: 

''Životinje trpe glad i žeđ u pretrpanim kamionima, u luke pristižu potpuno iscrpljene, a radnici ih elektrošokerima tjeraju na brodove. U nehigijenskim uvjetima podliježu bolestima i upalama te umiru u bolovima. One koje prežive dolaze na pristaništa malaksale, izgladnjele i potpuno prekrivene vlastitim izmetom'', stoji u priopćenju Prijatelja životinja.

Od Europske komisije zatražena je potpuna zabrana prijevoza živih životinja.

Antonija Magaš iz Prijatelja životinja upozorava da su snimke, koje Udruga dijeli s javnošću kao članica organizacije Eurogroup for Animals, izrazito eksplicitne i prikazuju nezamislivu okrutnost.

– Teško je prihvatiti da je prijevoz životinja, koji uključuje neizmjernu patnju životinja, njihova svakodnevica, a završava pod mesarskim nožem. Svatko od nas u mogućnosti je zaustaviti kamione i brodove već danas, mijenjanjem prehrambenih navika i prelaskom na biljnu prehranu – poručuje Magaš. 

>> Dječak (7) pokrenuo tvrtku za recikliranje: 'Želim pomoći okolišu i spasiti životinje'

>> Džihadisti na štene stavili bombu i poslali ga na prvu liniju borbe

Komentara 1

DU
Deleted user
20:50 14.03.2017.

bilo bi kršćanski da se tako brinete i za dječicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije