Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prošao je rok

EU odbila mogućnost naručivanja dodatnih 100 milijuna doza cjepiva od AstraZenece

Vial with the AstraZeneca's coronavirus disease (COVID-19) vaccine is pictured in Berlin
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
22.04.2021.
u 21:48

Europski su dužnosnici javno izrazili nezadovoljstvo AstraZenecom zbog manje isporučenih doza

Europska unija odbila je mogućnost naručivanja dodatnih 100 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa od AstraZenece, navodi CNN

Europska komisija nije iskoristila mogućnost kupnje i rok za to je sada prošao, rekao je glasnogovornik Komisije za zdravstvo Stefan de Keersmaecker te dodao kako se Komisija fokusira na isporuku 300 milijuna doza koje je prvotno naručila. 

- U prvom tromjesečju isporučeno je 30 milijuna doza, što je manje od onoga što se očekivalo prema ugovoru. Za drugo tromjesečje ugovor je predviđao 180 milijuna doza, a tvrtka je rekla da može isporučiti 70 milijuna, poručio je.

Europski su dužnosnici javno izrazili nezadovoljstvo AstraZenecom zbog manje isporučenih doza zbog čega je Unija uvela izvozna ograničenja za doze proizvedene na svom području. 

VIDEO Što je najbolje jesti i piti prije cijepljenja protiv Covid-19?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije