Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI PRED VRATIMA

HDZ već tri mjeseca pada, SDP ima nikad gori rejting

HDZ predstavio kandidate za izbore
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.04.2019.
u 20:02

Obje stranke padaju, a SDP se gotovo opet izjednačio sa Živim zidom

Prema istraživanju Crobarometra travanj za dvije najjače političke stranke i nije tako dobar, pogotovo znajući da su izbori za Europski parlament za malo više od mjesec dana, prenosi dnevnik.hr.

Vladajuću stranku, HDZ, i dalje prate afere, a najnovija je ona s drugim čovjekom stranke Milijanom Brkićem protiv kojeg je opet otvorena istraga zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka.

HDZ tako prema istraživanju već treći mjesec zaredom pada i sada imaju potporu od 25,5 posto birača. Još od veljače njihova se prednost počela topiti, a iz stranke se nadaju da će im kampanja pomoći povećanju rejtinga.

Glavna oporbena stranka, barem do prije par godina, SDP, dotakla je novo dno. Njih favorizira tek 13,3 posto birača i to je najgori rezultat za njih otkad se mjeri popularnost stranaka u Hrvatskoj.

Na trećem mjestu nalazi se Živi zid sa 11,9 posto potpore, a i njihov rejting pada. U prosincu su bili izjednačeni sa SDP-om na drugom mjestu.

Most kao četvrta opcija također ne pokazuje pretjeranu vitalnost. Njih podržava tek 6,5 posto birača što je slično rezultatima iz prošlih mjeseci.

Stranka Dalije Orešković START kotira vrlo dobro za mladu stranku. Gotovo 5 posto odnosno 4,9 posto birača je spremno dati glas toj stranci.

Neovisni za Hrvatsku bilježe rast te imaju potporu od 3,1 posto. HSS podupire 2,8 posto, a Pametno 2,5 posto birača. HSU podupire 2,2 posto.

HNS i GLAS podupire identičan broj od 2,1 posto, a IDS ima 1,7 posto potpore. Čačićevi Reformisti imaju 1,1 posto kao i Zelena lista. Svi ostali su ispod 1 posto i oni ukupno dobivaju 7,4 posto potpore.

Neodlučnih je 8,5 posto.

Maras: Kolega iz Živog zida, odreknite se novca. Vuletić: Ja sam za referendum

Ključne riječi

Komentara 31

IL
ilija26
20:08 25.04.2019.

Mozemo se malo lagati

Avatar OPG
OPG
20:45 25.04.2019.

Svaki dan nove i drugcije ankete, spasavanje mosta i zivog zida jer SDP propada ocigledno. HDZ je preko 30% , Tomasic i Petir prolaze.

HR
Hrvatina95
20:53 25.04.2019.

Vrh! Sdp prije tjedan dana bio na 18% i onda izmjeri crobarometar i kaze 5% dole...svima su pali rejtinzi, a nikome nije naraslo..hmm..zanimljivo je ovo istrazivanje...nekog grdo hvata panika losih rezultata, a mozda i dobrih za nekog...e moj barometar ko vas placa..kad budu izbori i prodju, vas treba zakonom zabranit da prestanete istrazivat pod hitno, umjesto placa za koju radite, bolje to poklonite u dobrotvorne svrhe i budite barem od neke koristi! Sad jos samo kad Damira pocne pricat na rtl-u o rezultatima..morat cu brzo na wc-solju! Pocnite se bavit istrazivanjem koliko vas ne radi nista i za to nista dobivate placu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije