Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAZUM

EU i SAD nastavili pregovore o TTIP-u

ttip
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.10.2016.
u 20:27

Sve je više sumnji da će napori za stvaranjem najveće svjetske gospodarske zone uroditi plodom

Predstavnici Sjedinjenih Država i Europske unije danas su nastavili pregovore o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP), izvješćuje danas Reuters.

Sve je više sumnji da će napori za stvaranjem najveće svjetske gospodarske zone uroditi plodom, nakon kritičnih glasova prema tom sporazumu iz Njemačke i Francuske.

Sporazumu se protive deseci tisuća ljudi koji prosvjeduju protiv TTIP-a u Europi, a to se pitanje pokazalo bitnim i u izbornoj kampanji za američkog predsjednika.

U 15. rundi pregovora, koja će se odvijati do petka, obje će strane pokušati postići dogovor u područjima sporazuma koja nisu sporna.

Bruxellesku ekipu od oko 80-90 stručnjaka predvodi povjerenica za trgovinu Cecilia Malmstrom, dok američka strana imati otprilike jednak broj ljudi. Njih predvodi trgovinski predstavnik Michael Froman.

Dvije strane se posebice razilaze oko pitanja zaštite okoliša, održivog razvoja i pristupa tržištu.

>> Poljoprivrednici u Hrvatskoj, ako propadne TTIP, mogu odahnuti

Komentara 6

Avatar samo Istina
samo Istina
21:57 03.10.2016.

Neka propadne!

DU
Deleted user
10:09 04.10.2016.

To uopće nije sporazum nego dekret Europi.

Avatar nekakav
nekakav
12:18 07.10.2016.

ja ću nakon potpisivanja i rafiticiranja (ako ga uopće i bude trebalo) odmah tužiti državu jer svojim zakonima meni otežava poslovanje. recimo, ja moram plaćati poreze, a moji konkurenti iz arapskog svijeta ne. ili, turčin radnika plati 200 dolara, a a ja bih našeg morao plaćati 450 eura! ej, pa gdje je tu konkurentnost i uopće moja poslovna budućnost?! ja želim poslovati bez poreza i ikakvih zaštita mojih protivnika.... i naravno, uvijek imati pomoć države uz sve to! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije