Naslovnica Vijesti EU izbori

Etičko povjerenstvo traži da Glasnović ukloni nasilni izborni plakat

Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju
24. svibnja 2019. u 14:13 6 komentara 247 prikaza
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Etičko povjerenstvo naložilo je u petak stranci Neovisni za Hrvatsku i njihovom kandidatu Željku Glasnoviću da bez odgode uklone sa svojih mrežnih stranica plakat na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku da "Jugozomboidi" trebaju "dobiti šaku u glavu".

Andrej Plenković IZBORNA KAMPANJA Etičko povjerenstvo: Bandić, Ressler i Plenković nisu prekršili etički kodeks

Etičko povjerenstvo je zaključilo da je tim plakatom povrijeđen Izborni etički kodeks te je zatraženo da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone spornu fotografiju u obliku predizbornog plakata, zajedno s pripadajućim porukama. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

Željko Glasnović konkurira marasu Glasnović najavljuje borbu protiv 'jugozomboida' šakom u glavu

Na spornom predizbornom plakatu Glasnović šakom razbija staklo uz natpis "Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku" i "Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu".      

Glasnovića i Neovisne za Hrvatsku prijavili su Državno izborno povjerenstvo i zagrebačka Mreža antifašistkinja Zagreba. Oni su zatražili očitovanje Etičkog povjerenstva jer smatraju da je riječ o pozivu na nasilje, što je u suprotnosti s etičkim kodeksom.  

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • žoržet:

    plakat skinuti, a glasnovića, za početak, na promatranje. pa onda na referendum o tome da svaki pretendent na javnu dužnost mora prije izbora predočiti 'čitabu' o minimalnom mentalnom zdravlju, bez žešćih tragova ptsp-a ili drugih 'anomalija'. pacijentima bi se pomoglo, ... prikaži još! a i društvu bi bila dobrodošla takva higijenska mjerica čišćenja i pod tepihom i, pogotovu, iznad njega, na tzv. kolektivnoj pozornici:).

  • Direkt:

    Nije mi do šale: jesmo li ”sranje” kako kaže Strache?

  • anlaser:

    Tip je zrel za psihijatriju.