Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZIVALI PLENKOVIĆA

Etičko povjerenstvo naložilo uklanjanje DP-ovih plakata, moraju se i javno ispričati

Zagreb: Ivan Penava na Trgu Ivana Kukuljevića podržao je nositelja Igora Peternela i ostale kandidate
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
15.04.2024.
u 20:06

Etičko povjerenstvo čine predsjednik Velimir Neidhardt, te članovi Marko Ivkošić, Jasenka Markeljević, Frane Staničić, Tvrtko Jakovina, Antonija Petričušić i Jakov Žižić

Etičko povjerenstvo u izborima zastupnika u Hrvatski sabor izdalo je upozorenje Domovinskom pokretu (DP) zbog promidžbenog plakata u kojem izravno proziva Andreja Plenkovića zbog suradnje sa Samostalnom Demokratskom Srpskom Strankom (SDSS), naloživši njegovo uklanjanje.

Riječ je o plakatima koji su, kako navodi Etičko povjerenstvo, istaknuti diljem Hrvatske, a na kojem se s jedne strane nalaze Milorad Pupovac, Andrej Plenković i Vojislav Stanimirović s porukom ''za jedne je Vukovar oslobođen'', dok su s druge strane kandidati DP-a Tomislav Josić, Damir Markuš i Stipo Milinarić Ćipe, iznad kojih stoji nastavak poruke ''a za druge je pao!''.

Etičko povjerenstvo je naložilo DP-u uklanjanje tih promidžbenih plakata bez odlaganja, kao i da se ta stranka javno ispriča zbog počinjene povrede Izbornog Etičkog kodeksa. Povjerenstvo je priopćilo da je prigovor na DP-ov plakat uputio glavni tajnik HDZ-a koji iznosi da je plakat istaknut diljem Hrvatske i prikazan u članku na portalu dnevno.hr.

Etičko povjerenstvo je preciziralo da je većinom glasova utvrdilo da su plakati svojim sadržajem iznošenje laži i insinuacija o političkim suparnicima u odnosu na predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i HDZ-a, što je, kako ističu, protivno točkama Izbornog etičkog kodeksa.

POVEZANI ČLANCI:

Povjerenstvo je izvijestilo i da objava imena kandidatkinja i kandidata za Hrvatski sabor u medijima koji su istospolne seksualne orijentacije bez njihove pismene privole predstavlja nedopuštenu uporabu osobnih podataka i povredu privatnosti te da je takvom objavom povrijeđen Izborni Etički kodeks.

Etičko povjerenstvo čine predsjednik Velimir Neidhardt, te članovi Marko Ivkošić, Jasenka Markeljević, Frane Staničić, Tvrtko Jakovina, Antonija Petričušić i Jakov Žižić.

VIDEO Plebković grubo vrijeđao DP i Most pred 200 HDZ-ovaca, oni ga snimili i pustili u medije

Komentara 1

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
21:20 15.04.2024.

Istina boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije