Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamo

Esdepeovci bi Zdravku Mamiću dali dionice, ali ne i većinski paket

'01.06.2010., Zagreb - Praska 2, SDP. Novoizabrani predsjednik gradskog ogranka SDP-a Davor Bernardic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
18.08.2010.
u 19:01

Ideja je Davora Bernardića da Grad postane vlasnik kontrolnog paketa dionica (25 posto plus jedna dionica) te da se i navijačima ponude dionice po povoljnim cijenama.

Na krilima antimamićevskog raspoloženja, koje pokazuju što otvoreno što u rukavicama i premijerka Jadranka Kosor i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, do pokojeg političkog boda pokušava doletjeti i SDP.

Državi ni lipe od transfera

Saborski zastupnik Gordan Maras i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić pokrenuli su inicijativu za transformaciju Dinama iz udruge građana u sportsko dioničko društvo.

– Promjena je nužna jer Dinamo od Grada dobije oko 30 milijuna kuna, a Grad zauzvrat ne dobije ništa! Ništa ne dobije niti država. Od silnih milijunskih transfera u državnu blagajnu ne slije se niti lipa. Ako je stadion gradski i ako se pola proračuna Dinama napuni novcem Zagrepčana, onda je pošteno da građani i sudjeluju u upravljanju klubom – rekao je Bernardić.

Želja mu je, kaže, da Grad postane vlasnik kontrolnog paketa dionica (25 posto plus jedna dionica), da se i navijači u velikom broju odluče za kupnju dionica koje bi im bile ponuđene po povoljnim cijenama, a dobrodošli su i gospodarstvenici.

U SDP-u su svjesni da, dok se Zakon o sportu ne promijeni, ne mogu Dinamo pretvoriti u dioničko društvo.

– Naravno, o tome bi mogla odlučiti jedino Skupština udruge građana. Ali to nas ne sprečava da već sada počinjemo razmišljati o modelima pretvorbe kluba – kaže Bernardić.

Duško Ljuština, član Izvršnog odbora Dinama, danas nije želio komentirati inicijativu SDP-a.

– Na odmoru sam i ne želim se time opterećivati. Uostalom, o tome se prvo treba očitovati Dinamova uprava – pomalo nezainteresirano odgovorio nam je Ljuština.

Gordan Maras kaže da će uskoro početi razgovarati sa svim političkim opcijama u Zagrebu o njihovoj ideji.

– Želimo konsenzus o tom pitanju. Optimističan sam i vjerujem kako je svima jasno da tako više ne ide – rekao je Maras.

Šef zagrebačkog HDZ-a Gordan Jandroković kaže da načelno nema ništa protiv pretvorbe Dinama u dioničko društvo, ali da je inicijativa SDP-a samo spin.

– To je važno, ali ne i najpreče pitanje u gradu. SDP pričom o privatizaciji Dinama samo želi pozornost javnosti premjestiti s Holdinga, bankrotiranog ZET-a i ostalih problema u Zagrebu – rekao je Jandroković.

Kad Zdravka Mamića pitate zašto ne privatizira klub koji ionako svi smatraju njegovim, jako se naljuti. Gledano iz njegove perspektive, i logično je da se ljuti kad mu više odgovara da klub nema titulara vlasništva jer tada mu je lakše manevrirati pri kupnji i prodaji igrača. No, Mamić samo vješto koristi rupe i krivine u hrvatskim zakonima, pa tako i u Zakonu o sportu koji će ove jeseni, i zbog njega, na izmjene i dopune.

Zakon u Saboru u jesen

Naime, očekuje se da će revidirani Zakon u saborsku proceduru potkraj godine. Češljanjem slabosti aktualnog zakona bave se sve sportske institucije. Po riječima Josipa Čopa, glavnog tajnika HOO-a, o promjenama i dopunama očitovale su se lokalne i županijske organizacije, ali i nacionalni sportski savezi. Kako god sve to završi, Mamić neće ostati "na cesti". Naime, neslužbeno smo doznali da će mu esdepeovci ponuditi da sudjeluje u privatizaciji Dinama. Kažu, ako im donese čist novac, ne mogu ne prihvatiti ponudu. No, neće mu dopustiti da bude najveći dioničar kluba. Naći će se na pola puta.

Komentara 14

MI
mirom
19:52 18.08.2010.

A što dati bratu Zoranu Mamiću? Lisice na ruke!

Avatar nekakav
nekakav
20:12 18.08.2010.

a što je najveća vrijednost dinama? ime? ne budalite. igrači! vlasnik igrača je.... mamić! sdp mu neće dopustiti.. tko je sdp u dinamu? kolko će dinamo vrijediti ako se s mamićem de dogovore, i pognu glavice? jer mamić može ekipu otpelati u segestu, varaždin, karlovac. a dinamo se boriti za 10. poziciju na tablici. mamić je dinamo. nekome to očito još nije jasno. ali u ovom trenutku, mamić je boss. zagreb ima stadion. i dužnost da ga održava.

DO
dobrovoljski
20:43 18.08.2010.

Ti nekakav si nekakav krele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije