Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VERBALNI NAPAD

Erdogan se obrušio na Amerikance: Vi niste civilizirani

Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
21.10.2017.
u 19:14

SAD je vrlo kritičan prema turskoj vladi nakon neuspjeloga vojnog udara u Turskoj.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u subotu je verbalno napao Sjedinjene Države zbog optužnica podignutih protiv njegovih tjelohranitelja koji su u Washingtonu u svibnju sudjelovali u tučnjavi. 

"Žao mi je, ali ovu zemlju ne mogu nazvati civiliziranom", rekao je Erdogan, pojasnivši da je u Washingtonu bio u službenom posjetu

Ključan faktor u nedavnom zahlađenju odnosa između Sjedinjenih Država i Turske bila je upravo tučnjava između Erdoganovih tjelohranitelja i kurdskih prosvjednika koji su se protivili njegovu dolasku u SAD. 

 Rezultat fizičkog obračuna je devet ozlijeđenih osoba koje su prebačene u bolnicu i dvije koje je zadržala policija.

U listopadu su SAD i Turska poduzele ozbiljne poteze kada je posrijedi ograničenje pristupa vizama građana obiju zemalja. Amerika je povukla prvi potez, nakon uhićenja zaposlenika američkog konzulata u Istanbulu. 

Među ostalim perzistirajućim problemima između dviju zemalja su rat u Siriji i američka potpora kurdskim grupama koje se bore protiv pripadnika IS-a. Turska kurdske borce smatra teroristima

SAD je vrlo kritičan prema turskoj vladi nakon neuspjeloga vojnog udara u Turskoj. Tada su u zatvoru završili brojni aktivisti nevladinih organizacija i novinari. Turska istodobno želi izručenje  Fetullaha Gulena, klerika kojega smatraju organizatorom puča.

"Sjedinjene Države nazivaju kolijevkom demokracije. Ovakvo nešto ne može se nazivati demokracijom", smatra Erdogan.

Komentara 45

ST
stomugromova
19:55 21.10.2017.

Lako za Erdogana.Radi se o geostrateškom položaju Turske i to je ono što Erdogan zna.Izađe li Turska iz NATO,bit će češanja po glavi.To će za NATO biti nenadoknadiv gubitak. A SAD i njene elite su se svima popeli na glavu.Unilateralnoo nasilje koje vrše nad drugim narodima im se polako obija o glavu.Da ne spominjem sankcije koje uvode nezakonito i od kojih svi imaju štetu,a samo oni korist.Svijet je progledao i taj korporativni fašizam je počeo gubiti snagu,a nezadovoljstvo amreričkih građana također raste i pruža otpor prema korporativnoj diktaturi .

DE
desperadikus
20:03 21.10.2017.

U Srbiji kao kod kuce

Avatar anticenzura
anticenzura
19:37 21.10.2017.

Civiliziran si ti sto mastas da instaliras Kalifat na Balkanu. Bolje i da nas Ameri koloniziraju, nego tvoji fanatici u brcinama i bradurinama. Mars kuci svojoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije